Florbalisté: Příště už do finále

FBK Billy Boy Sokol Mladá Boleslav popáté za sebou vypadl v semifinále play-off.

Florbalisté Mladé Boleslavi si musí připadat jako horolezci, kteří uvíznou těsně pod vrcholem. Pětkrát v řadě se pokoušeli proniknout do extraligového finále, ale přáno jim nebylo ani letos. „Tým, který jsme letos měli k dispozici, byl nejkvalitnější v celé naší historii. Myslíme si, že se mužstvo hodně přiblížilo potenciálu, který skrývá. Přesto pro nás není semifinále stropem. Máme určitě na finále,“ říká klubový manažer Tomáš Pacák.

Boleslav třetí

Billy Boy skončili v základní části na třetím místě. Ve čtvrtfinále vyřadili pražské Future 3:1 na zápasy, ale podobně jako v předchozích dvou letech jim semifinálovou stopku vystavily Vítkovice. „Celou sezonu jsme hráli výborně. Skončili jsme sice třetí, což beru jako úspěch, ale osobně už bych si rád zahrál finále,“ uvádí kapitán týmu Jiří Bouška. „Musíme to hodnotit v širším kontextu. Do extraligy jsme vstoupili před šesti lety a bylo zvykem, že nováček pokaždé spadne. My jsme se však okamžitě zařadili mezi elitu,“ podotýká prezident klubu Josef Volf a pokračuje: „Chybí nám poslední krůček k tomu, abychom postoupili do finále, ale budeme na tom pracovat.“

Chtějí posily

Tým bude pokračovat v nepříliš změněné podobě i příští sezonu. Vedení klubu však jedná o několika posilách. „Pokusíme se přivést hráče, kteří vytvoří ještě větší tlak a posunou nás blíž k Vítkovicím a Tatranu, což jsou naši dva největší soupeři,“ říká Pacák. „Rozhodně nebudeme odkladištěm hráčů, kteří se jinde neprosadili. Chceme hráče, kteří mají ambice a touží ve florbale něco dokázat,“ dodává manažer.

Dvě florbalové medaile ztratil Kapitán týmu Jiří Bouška patří k ikonám mladoboleslavského florbalu. Dvakrát už vybojoval třetí místo. „První dvě bronzové medaile jsem někde ztratil, takže jsem rád, že zase nějakou mám,“ říká s úsměvem Jiří Bouška. Jednou by chtěl i zlatou.