Fond V.I.G. koupil kancelářskou budovu v pražském Karlíně

Uzavřený investiční fond V.I.G. ND koupil vznikající kancelářskou budovu Main Point Karlín v Praze. Oznámila to společnost Reico České spořitelny, která je správcem fondu. Hodnotu obchodu nesdělila. Developerem projektu je společnost PSJ Invest, investorem Main Point Karlin.

V koupené kancelářské budově bude od roku 2012 sídlit Kooperativa pojišťovna a Česká podnikatelská pojišťovna, které jsou součástí koncernu Vienna Insurance Group (VIG). Celkem má budova nabízet k pronájmu kolem 25 700 metrů čtverečních kanceláří. V letošním druhém čtvrtletí podle sdružení poradenských firem Prague Research Forum stavitelé v hlavním městě neuvedli na trh žádné nové kancelářské plochy.

Ve druhé polovině roku odborníci očekávají dokončení přibližně 86 tisíc metrů čtverečních nových kancelářských prostor, dalších zhruba 103 tisíc čtverečních metrů ve výstavbě je plánováno pro dokončení v roce 2012. Za celý rok 2010 přibylo v Praze 41 794 čtverečních metrů kanceláří. Předloni to bylo 161 700 metrů čtverečních.

Objem nových nebo obnovených pronájmů moderních kanceláří se v Praze v letošním druhém čtvrtletí zvýšil meziročně o 80 procent na 88 tisíc metrů čtverečních.