Foodin spustil e-shop s lokálními potravinami

Lokální potraviny najdete na market.foodin.cz.

Lokální potraviny najdete na market.foodin.cz. Zdroj: foodin.cz

Lokální potraviny najdete na market.foodin.cz.
Lokální potraviny najdete na market.foodin.cz.
Lokální potraviny najdete na market.foodin.cz.
Lokální potraviny najdete na market.foodin.cz.
Lokální potraviny najdete na market.foodin.cz.
10
Fotogalerie

S příchodem koronavirové pandemie a následnou karanténou vzrostl zájem o potraviny. Obavy z návštěv kamenných obchodů a potřeba se předzásobit ovšem přesunuly významnou část nákupů na internet, což se krom jiných dotklo také malých českých producentů, kteří nabízejí lokální potraviny. Cateringová společnost Foodin se rozhodla jim alespoň trochu pomoci a nově spustila vlastní e-shop nabízející sortiment prověřených dodavatelů.

Krize jako příležitost

Současná omezení a zákazy tvrdě dopadly na řadu podnikatelů, kteří naráz přišli o možnost vykonávat svůj business. To řadu z nich přinutilo k rychlému přizpůsobení se nastalé situaci. Jednou z takových je i renomovaná cateringová společnost Foodin, která na současnou situaci zareagovala spuštěním e-shopu s potravinami od malých lokálních producentů.

Dlouhodobě prověření dodavatelé

Foodin svým klientům donedávna nabízel catering s důrazem na lokálnost jednotlivých ingrediencí. Majitelka společnosti Petra Pavičová všechny suroviny a produkty pro přípravu cateringu vždy pečlivě vybírala a nakupovala napřímo u malých českých farmářů, pěstitelů a malovýrobců. I na tyto jejich dodavatele těžce dolehla současná situace, když řada pravidelných odběratelů musela ukončit svůj provoz. Proto se ve  Foodin catering rozhodli nastalou situaci rychle řešit a během pár dní spustili svůj e-shop s potravinami market.foodin.cz. V nabídce jsou pouze české lokální potraviny od dlouhodobých dodavatelů, jejichž kvalitu Foodin prověřil ve své cateringové praxi.

Nákup s výhodami

Dlouhé objednávací lhůty, nedostupné položky, nedoručení objednaných potravin, zpožděné dodávky. To vše je častým důsledkem značného přetížení nejznámějších internetových obchodů s potravinami. Menší alternativa jako je Foodin Market nabízí bezpečný nákup v online prostředí, kde jsou všechny nabízené položky naskladněné a k dispozici. Navíc umožňují si nákup v den objednání vyzvednout přímo v sídle společnosti v Battistově cihelně v Ďáblicích, kde nákup bezpečně naloží do zákazníkova auta. Pro zájemce z Prahy nabízí Foodin Market také dovoz.

Pestrý výběr českých lokálních produktů

Foodin kromě jednotlivých produktů nabízí i různé druhy bedýnek s mixem produktů. Vybrat si můžete bedýnky s mléčnými, masovými, veganskými a mix produkty. Pokud nechcete hotový mix v bedýnce, můžete si samozřejmě objednat potraviny dle vlastního výběru. V sekci maso najdete třeba bio hovězí z farmy Kozohorský nebo jehněčí z farmy Rudimov, kuřecí z Farmy Loužná a masové výrobky jako je Bresaola, pršut, jehněčí nebo hovězí klobásky a další. E-shop nabízí i řadu mléčných výrobků. Kozí mléčné výrobky dodává farma Dřevec nebo Oldřiš, kravské Farma Struhy, Oldřiš nebo Statek Oblík, který dodává i ovčí sýry. Na své si přijdou i zájemci o vegetariánské a veganské výrobky. Voňavé bylinky dodává farma Šťastné saláty.