Ford Mustang v oslavné sérii 50 Year Limited Edition

Ford Mustang 50 Year Limited Edition

Ford Mustang 50 Year Limited Edition Zdroj: Ford

Americký Ford představil speciální sérii nového Mustangu připomínající padesátiny tohoto jména.

Aktuální generace modelu Ford Mustang byla představena již na sklonku loňského roku a prodávat se nezačne dříve než letos na podzim, přesto už přichází s první limitovanou edicí. Původní Ford Mustang se představil v roce 1964, takže letos Mustang slaví 50. výročí, k němuž mu překvapivě popřál i jeho nejbližší konkurent v podobě Chevroletu Camaro. Na newyorském autosalonu byla k této příležitosti uvedena omezená série Mustang „50 Year Limited Edition“.

Ford Mustang 50 Year Limited EditionFord Mustang 50 Year Limited Edition | Ford

A aby to bylo stylové, v této edici vznikne jen 1 964 vozů, jež mají připomínat originály z roku 1964. Tyto Mustangy dostanou standardně sadu Performance Pack a budou k dispozici pouze ve dvou barevných odstínech Wimbledon White a Kona Blue. Součástí základní výbavy je prakticky kompletní seznam příplatkové výbavy, takže zájemce bude moci vybírat snad jen mezi převodovkami s manuálním a samočinným řazením.

Ford Mustang 50 Year Limited EditionFord Mustang 50 Year Limited Edition | Ford

V případě „automatu“ je součástí novinky také samosvorný diferenciál Torsen s celkovým převodem 3,55:1. O pohon se postará prozatím nejpotentnější pohonná jednotka v podobě atmosféricky plněného pětilitrového osmiválce s výkonem 426 koní (313 kW) a točivým momentem 529 Nm. Devatenáctipalcové lité ráfky obouvají pneumatiky Pirelli P Zero a skrývají brzdnou soustavu Brembo. Změn doznal také interiér a nejlépe jsou patrné z přiložené fotogalerie.

Ford Mustang 50 Year Limited EditionFord Mustang 50 Year Limited Edition | Ford

Článek vyšel na webu Autorevue.cz