FPD plánuje investice za dvě miliardy korun i v Česku

Celkem 80 milionů eur (dvě miliardy korun) hodlá letos a v příštím roce do nových projektů investovat nadnárodní finanční skupina FPD Group. Část prostředků je vyčleněná i na projekty v České republice. Nákup i jejich rozvoj bude investor v první fázi financovat z vlastních zdrojů, uvedla FPD.

„Od roku 2006, kdy vznikly první společnosti později začleněné do FPD Group, jsme pracovali především s vlastními finančními prostředky. Aktuálně se však naše portfolio rozrostlo o tolik zajímavých projektů, že jsme se stali seriózními partnery i pro financující a refinancující banky,“ říká zakladatel FPD Group Anton Siekel.

Portfolio skupiny FPD, která se primárně zaměřuje na korporátní finance, tvoří i další oblasti. Patří k nim například oblast hotelnictví, cestovního ruchu a wellness. Hotely či celé hotelové komplexy vlastní skupina na Slovensku, kde je aktivní i v segmentu lázní, nebo jihovýchodní Asii, například na indonéském ostrově Bali. V několika zemích skupina kapitálově vstoupila i do realitních projektů, sázkových kanceláří a segmentu zábavy. Ve většině případů se zástupci FPD stávají členy řídících orgánů společností a podílejí se na zvyšování jejich výkonnosti.