Fúzí s GTS si T-Mobile polepší o tisíce firemních zákazníků

T-Mobile

T-Mobile Zdroj: Anna Vackova, E15

Mobilní operátor T-Mobile po spojení s telekomunikační společností GTS v Polsku a České republice získá přístup ke zhruba 20 tisícům potenciálních firemních zákazníků. Nyní má GTS na obou trzích asi 12 tisíc klientů ve firemním segmentu.

Nové firemní klienty chce oslovit integrovanou nabídkou telekomunikačních služeb zahrnujících hlasovou komunikaci, data i takzvané cloudové služby. Podíl datových služeb pro firmy na výnosech by se měl zvýšit z loňských 26 na zhruba 33 procent.

T-Mobile se s GTS provozně spojí do letošního října. Právní fúze by měla být završena do konce roku. V Polsku T-Mobile převezme 350 zaměstnanců GTS a v Česku 450. Žádné výrazné propouštění na obou trzích neplánuje. Podle šéfa polského T-Mobilu Miroslava Rakowského je možné dílčí propouštění v případech, kdy bude možné sloučit dvě stejné pozice z obou firem.

T-Mobile přebírá i službu pro virtuální operátory

V České republice T-Mobile převezme od GTS také velkoobchodní službu, v rámci které pronajímala její mobilní síť menším virtuálním operátorům.

Deutsche Telekom uzavřel dohodu o koupi středoevropské skupiny GTS Central Europe v polovině loňského roku. Transakci za 546 milionů eur (téměř 15 miliard korun) schvalovaly regulační orgány.

T-Mobile a GTS CE
T-Mobile má v tuzemsku 5,8 milionu mobilních zákazníků. Loni převzal 100 procent sesterské společnosti T-Systems, která nabízí telekomunikační služby firmám.
Skupina GTS CE vlastní a provozuje optické sítě a datová centra v České republice, Polsku, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku. Slovenská aktiva nejsou součástí transakce.