Gang výrobců Pervitinu dovařil

Liberečtí kriminalisté se podíleli na dopadení skupiny výrobců a distributorů drog. Jedna z jejich varen byla v i v domě na Proseči nad Nisou.

Liberečtí kriminalisté mají lví podíl na dopadení sedmičlenné skupiny výrobců a distributorů pervitinu. Skupina operovala na Liberecku, v Praze a ve Středočeském kraji. Mimo jiné dovážela ze sousedního Polska také léky potřebné k výrobě drog.

„Akce s krycím názvem Kurýr byla zaměřena výhradně na dopadení sedmi pachatelů. Ti ze sousedního Polska dováželi různé léky, zejména Acatar s obsahem pseudoefedrinu a používali je k výrobě Pervitinu nebo distribuovali dál,“ sdělila policejní mluvčí Ludmila Knopová.

Na partičku výrobců drog si nejprve posvítili kriminalisté, kteří jejich počínání sledovali více než. Díky tomu se podařilo zajistit celou řadu důkazů. Sledování vyvrcholilo bleskovým zásahem několika týmů Zásahové jednotky hlavní města Prahy, kteří sedm podezřelých zadrželi.

„Při domovních prohlídkách, které následovaly, byly objeveny dvě varny Pervitinu. Jedna z nich přitom byla v domě v Proseči nad Nisou,“ uvedla Knopová.

Skupina za poslední rok vyrobila téměř sedm kilogramů vysoce kvalitního neředěného Pervitinu a z Polska přivezla třicet šest tisíc léčivých přípravků, které pak byly prodávány dál. Všech sedm lidí nyní čelí obvinění z několika trestných činů a hrozí jim i trest vězení až na deset let. „V souvislosti s touto akcí jsou prošetřováni i další lidé. Další zatýkání a postihy tak budou následovat,“ dodala policejní mluvčí.