Gauntlet: Zahoďte klávesnici, používejte bezdrátovou rukavici

Gauntlet

Gauntlet Zdroj: Mobilmania.cz

S alternativními způsoby ovládání mobilů se v poslední době roztrhl pytel. Nejde jen o známé Siri a Google Voice Search. Microsoft nedávno představil ovládání pomocí zvuku, Sony Xperia Sola detekuje prst nad displejem a do boje o nejlepší bezdotykovou technologii se pustil i Qualcomm.

Nyní několik studentů designu přišlo s novým zařízením - rukavicemi G.A.U.N.T.L.E.T. (Generally Accessible Universal Nomadic Tactile Low-power Electronic Typist). Jedná se o revoluční hardware pro ovládání mobilních telefonů.

Čtěte také:

Synergy: S jednou myší a klávesnicí na více počítačů

OSN chce ukončit patentové války a dát průchod inovacím

Bezdrátové rukavice slouží k psaní a přenášení textu do mobilu. Stačí stisknout palcem písmeno na prstu rukavice a toto písmeno se ihned zobrazí na mobilu. Samozřejmostí jsou i „klávesy“ enter nebo mezerník umístěné na rukavici. Propojení Gauntletu s mobilem je zprostředkováno technologií Bluetooth.

GauntletGauntlet|Mobilmania.czNajdou rukavice Gauntlet uplatnění pro běžného uživatele?

Rukavice se nyní nachází v beta fázi, ale brzy by měly být vylepšeny a doplněny např. o akcelerometr. Postupně se tak budou jejich schopnosti rozšiřovat a veškeré ovládání mobilu by brzy mohlo probíhat prostřednictvím těchto rukavic. V současném stupni vývoje se rukavice pravděpodobně na trh nedostanou. Jistě by ale své zákazníky za odhadovanou cenu 99 dolarů našly.