Goodfellas dávají hudbě vše

Na počátku bylo nezávazné jamování v parku. Léto 2007. Loni opustili Goodfellas hranice regionu a zorganizovali si přes sto koncertů v celé republice.

Hudba je neskutečně baví, bezmezně věří tomu, co dělají a jsou cílevědomí. Bez toho by nemohli uskutečnit loňskou „šňůru“, kterou si sami po jednotlivých klubech a místech domluvili, protože žádná firma za nimi nestojí. Kolik mladých kapel v regionu je a kolik z nich je ochotných obětovat tolik energie a prostředků, aby si šly za svým? Jistě, v první řadě jde o kvalitu muziky.
„Než jsem si vybudovali nějaké kontakty na kluby, to bylo deset telefonátů do každého z nich a přesvědčování, ať si naše nahrávky poslechnou. Při loňském turné už jsme měli situaci trochu lepší v tom, že nám třeba dali alespoň slušný cesťák. Ale můžeme být stokrát blázni, když na to hudba nebude mít, nikam nevyjedeme. A základ je v tom, dát tomu maximum,“ říká textař, skladatel a kytarista Gonzales.
Úspěch loňského turné se začíná projevovat. Například mezi pořadateli letních festivalů je o kapelu velký zájem. Na jaře teď Goodfellas vyrazí na společné turné se skupinou 100°C. Rádi by začali hrát v zahraničí, před začátkem léta vyrážejí na své první koncerty do Německa a Rakouska.
Na podzim chce kapela vydat desku a spojit ji s turné, nejraději i mimo republiku. „Dnes je všechno uspěchané, kapely udělají pár písniček a už nahrávají album. Rozhodli jsem se, že budeme intenzivně pracovat a naskládáme padesát nových písní, z kterých pak vybereme nějakých dvanáct na desku,“ přibližuje kytarista.
Tři pětiny kapely žijí dnes v Praze. „Jsme tam z jediného důvodu, kvůli managementu. Drtivou většinu věcí, které s kapelou souvisí, řešíme v Praze. Prostě tam potřebujeme mít zázemí,“ vysvětluje Gonzales.