Goodman pronajal celé své realitní portfolio

Skupina Goodman dosáhla 100procentní obsazenosti svého portfolia nemovitostí ve střední Evropě. Novým manažerem pro Českou republiku a Slovensko byl jmenován Jakub Pelikán. Společnost Gefco Česká republika si pronajme 8293 metrů čtverečních skladových ploch, modifikovatelného patra a kancelářských ploch v logistickém areálu skupiny Goodman v Jažlovicích nedaleko Prahy. Logistický areál Jažlovice zahrnuje skladové plochy o celkové rozloze 25 tisíc metrů čtverečních. Má strategickou polohu, protože se nachází v exkluzivní logistické lokalitě u křížení pražského okruhu a dálnice D1.

„Logistický areál Jažlovice je skvěle vidět a je výborně přístupný, a to nehovořím o obrovské výhodě spojené s jeho umístěním v blízkosti Prahy,” uvedla regionální ředitelka pro střední Evropu Valérie Vanbiervliet. „Zařízení v logistickém areálu Jažlovice je prvotřídní kvality a skýtá flexibilitu pro další expanzi naší společnosti. Logistický areál je navíc umístěn v blízkosti našeho stávajícího sídla,” uvedla Petra Lippertová ze společnosti Gefco.

Skupina Goodman již v minulosti poskytla společnosti Gefco služby spojené s nemovitostmi také jinde v Evropě, včetně Polska. Smlouvu zprostředkovala společnost Cushman & Wakefield. Jmenování nového country manažera odráží plány skupiny Goodman expandovat v České republice a na Slovensku, které kopírují nedávný výrazný nárůst aktivit skupiny v Polsku. „Jsem si jistá, že jmenování přispěje k nárůstu výstavby v České republice a na Slovensku, ” tvrdí Vanbiervliet.

„Naše přítomnost ve střední Evropě dokládá náš silný podnikatelský model spočívající ve spojení vlastnictví, výstavby a správy. V Polsku momentálně probíhá výstavba nových projektů o rozloze 125 000 m2 a nedávno jsme dokončili průmyslový objekt o rozloze 21 tisíc metrů čtverečních v blízkosti košického letiště na Slovensku. Jak v České republice, tak i na Slovensku, jsme nedávno uzavřeli nové nájemní smlouvy. Díky tomu je celé naše portfolio ve střední Evropě pronajato ze 100 procent,“ dodala Vanbiervliet.