Google chystá novou generaci robotů

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Americká internetová společnost Google za posledního půl roku převzala už sedm technologických firem, s jejichž pomocí chce vytvořit „novou generaci robotů“.

Podle zdrojů deníku The New York Times (NYT) by ale Google roboty zatím neprodával přímo spotřebitelům. Předpokládaným cílem Googlu by prý naopak mohl být zpracovatelský průmysl a maloobchod, kde by soupeřil se společnostmi jako je internetový prodejce Amazon.

Za projektem stojí inženýr Andy Rubin, díky němuž se software Android od Googlu stal předním světovým operačním systémem pro chytré telefony. Firmy, které Google získal, jsou podle NYT schopny vytvořit technologie nutné k vytvoření mobilního zručného robota. Rubin zároveň listu řekl, že pracuje na dalších akvizicích.

Google nedávno začal experimentovat v oblasti doručování zásilek. Využívá při tom svou službu Google Shopping, jejíž části by se prý mohl pokusit zautomatizovat.

Zpráva se objevila několik dní poté, co šéf internetového obchodního domu Amazon oznámil, že firma testuje doručování zásilek pomocí bezpilotních letounů. Dálkově řízené letouny mají v budoucnu vyzvednout zásilku v distribučních centrech Amazonu a dopravit ji zákazníkům do místa bydliště.

Podívejte se, jak má fungovat Amazon Prime Air:

Dostanou zelenou roboti s lidskou tváří?