Gřegořek i posily zůstanou ve Varech

Vedení klubu čekalo, že vydělá na odchodu Gřegořka, ten ale zůstal ve Varech.

Kam s ním? Nerudovu otázku si dokola pokládají lidé z vedení karlovarského hokeje.
Mistr světa obránce Petr Gřegořek je totiž pro klubový rozpočet příliš drahý. Gřegořek už měl namířeno do mistrovského Třince, jenže se s vedením Ocelářů nedohodl na smlouvě, takže se vrátil na západ Čech. V tom by až takový problém nebyl, vždyť jde o špičkového obránce. Jenže Energie v touze po vybřednutí ze sestupového pásma utratila Třincem slibované peníze za Gřegořka za nové posily.
„Oba kluby se domluvily na přestupové částce i na hostování Bryana McGregora v Karlových Varech, vše jen záviselo na tom, zda Petr v Třinci podepíše novou smlouvu,“ potvrzuje klubový manažer Miroslav Vaněk.

Gřegořek se nedohodl

V první fázi se podle něj třinecký klub s hráčem dohodl a vedení Energie považovalo celou věc za uzavřenou.
„Když už se Petr chystal odcestovat do Třince a McGregor nastoupit k zápasu za Karlovy Vary, sdělil nám Petrův agent a posléze i hráč sám, že k dohodě nedošlo,“ vysvětluje Vaněk. A protože má Petr Gřegořek ve smlouvě klauzuli, že karlovarský klub smí jeho práva obchodovat a měnit jen s jeho souhlasem, nemohou Karlovy Vary dohodu s Třincem uzavřít. Gřegořek se tak vrací do přípravy Západočechů.
Jeho dřívější zdravotní potíže se prý již zlepšily natolik, že mistr světa z roku 2010 brzy naskočí i do zápasové zátěže.
„Petr potřebuje po čtrnáctidenní pauze ještě trochu potrénovat, ale předpokládáme, že k nadcházejícím zápasům nastoupí,“ plánoval Vaněk po návratu obránce do Karlových Varů. Gřegořkův přesun do Třince měl karlovarské pokladně přinést velkou finanční pomoc, kterou se vedení klubu obratem rozhodlo použít k získání posil Michala Mikesky a Travise Gawryletze.
Oba hráči byli důležitými postavami předchozích úspěšných zápasů, které Energii pomohly k odrazu z extraligového dna, proto by teď situaci neprospělo, kdyby se Karlovy Vary byš jen jediné z posil zbavovaly.

Velké problémy

„Pro vedení HC Energie je tato nepředvídatelná událost komplikací a celou situaci bude nutné dále řešit,“ Vaněk.
Nepříjemná situace ale podle něj nebude mít žádný dopad na setrvání obou posil. „Michal Mikeska i Travis Gawryletz mají s naším klubem smlouvu až do konce této sezony, a budou tedy v našem klubu nadále působit,“ ujišťuje manažer Energie.
Klub ještě před návratem Gřegořka posílil na brankářském postu Dušan Salfický náhradou za zraněného Lukáše Mensatora a zbavil se sparťanského Marka Bartánuse, který se v Karlových Varech neprosadil a vrací se domů na Slovensko do Slovanu Bratislava.
Klub ze slovenského hlavního města přebírá od Energie práva na hostování do konce sezony, pak platí dál Bartánusova smlouva se Spartou.