Guarenty Group představuje pojištění proti neplacení nájmů

Společnost Guarenty Group uvádí jako první v České republice Pojištění příjmu z nájemného pro pronajimatele nemovitostí určených k bydlení, tedy bytových prostor. Tento unikátní produkt je zároveň uváděn na trh poprvé i ve střední Evropě. Pojištění nájmu umožňuje pronajimatelům bytových prostor, kteří utrpí finanční ztráty kvůli neplatícím nájemcům, přenést toto riziko na pojišťovatele.


Guarenty Group úzce spolupracuje s právníky a specialisty se zaměřením na reality, tudíž kromě pojistného krytí poskytuje i asistenci a poradenství pro vlastníky nemovitostí, kteří se ocitnou ve sporu s nájemci z důvodu neplacení nájemného.

Pojištění příjmu z nájemného od Guarenty Group přichází na soukromý trh ve stejném období jako deregulace nájemného v pronajímaných nemovitostech. Marketing Director Guarenty Group, Pavel Kučera, k tomu uvedl: „Deregulace vrhá na soukromý trh s realitami velké množství nemovitostí, které měly regulovaný nájem. Tato změna otvírá velkou příležitost vlastníkům nemovitostí, kteří nyní mohou pronajímat své nemovitosti na otevřeném trhu a potřebuji chránit svůj příjem. Pojištění příjmu z nájmu sníží těmto vlastníkům nemovitostí jedno z hlavních rizik spojené s pronajímáním nemovitostí a umožní jim se zaměřit na vlastní poskytování služby.

Pojištění příjmu z nájemného bude dostupné na stránkách www.pojisteni-najmu.cz, které byly navrženy tak, aby si vlastníci nemovitostí mohli vytvořit pojistnou smlouvu a uzavřít pojištění hned při první návštěvě těchto stránek. Vlastníci nemovitostí si mohou zdarma vypočítat výši pojistného skrze náš systém rychlé kalkulace, aby zjistili, jaké krytí mohou obdržet na svou nemovitost. Uhrazené pojistky mohou být jednoduše posléze staženy a vytištěny. Tento systém byl navíc navržen tak, aby i oznámení pojistné události bylo provedeno jednoduše a s minimálním papírováním.