Hasiči budou před obchodním centrem bojovat o přežití

Před pražským obchodním centrem Arkády Pankrác bude v sobotu od 10.45 probíhat sportovní soutěž Hasičského záchranného sboru České republiky v disciplínách TFA (zkratka anglického „Toughest Firefighter Alive“ – „nejtvrdší hasič přežívá“). Soutěž je pojata jako simulace zásahové činnosti a hasiči při ní soupeří v zásahovém kabátu, přílbě a s dýchacím přístrojem.

za kulturou

Letos už po čtvrté se od 6. do 9. října koná v Brně filmová přehlídka skvostů italské kinematografie. Festival Dny italského filmu v sále Břetislava Bakaly v „Bílém domě“ na Žerotínově náměstí uvede během čtyř dní sedm snímků, z nichž se každý významným způsobem zapsal do dějin italského filmu. Ani letos nebude chybět pestrý doprovodný kulturní program, který návštěvníky blíže seznámí s italskou gastronomií či historií. Festival přivítá známou tvář – své kuchařské umění divákům předvede Emanuele Ridi z pořadu TV Prima S Italem v kuchyni.

za pohybem

Klub českých turistů v Hodoníně zve v sobotu 8. října 2011 všechny milovníky pohybu v přírodě na 35. ročník tradičního Pochodu slováckými vinohrady. Trasy jsou vypsány na délky 9, 17 a 25 kilometrů které vedou polními a lesními cestami mezi poli a vinohrady v katastrech obcí Rohatec, Vacenovice, Ratíškovice, Milotice, Dubňany a Mutěnice. Start tras 17 a 25 km je na železniční stanici Rohatec od 7 do 10 hodin, start trasy 9 km pro rodiny s dětmi je na stanici Mutěnice-zastávka od 8 do 11 hodin. Cíl všech tras je společný u mutěnické zastávky od 14 do 17 hodin. České dráhy zareagovaly na akci posílením vlaků a vypravením několika mimořádných spojů.