Házenkáři Frýdku-Místku zatím tápou

Družstvo SKP Frýdek-Místek se v letošní extraligové soutěži trápí. Sráží jej zbytečné chyby.

Před sezonou vyhlašovali frýdecko-místečtí házenkáři útok na play-off. V dosavadních desíti zápasech však dokázali porazit pouze Třeboň a teď v neděli Dvůr Králové. S pouhými čtyřmi body se tak krčí na dně extraligové tabulky. „Jsem z toho velmi zklamaný, protože momentálně máme jenom čtyři body. Myslím si, že ten mančaft má určitě na víc. Hrajeme sice líbivější házenou než loni, ale body nám to nepřináší,“ kroutí nešťastně hlavou vedoucí družstva SKP Frýdek-Místek Petr Mazur. Největší rozdíl byl zatím v utkáních s jedním z hlavních favoritů soutěže, celkem Zubří. V obou duelech prohráli svěřenci Martina Strnadla rozdílem minimálně jedné třídy. „Bohužel Zubří je výkonnostně úplně někde jinde než my. Nejhorší však bylo domácí utkání s Plzní, které navíc vysílala Česká televize. Místo, abychom se vytáhli, uřízli jsme si pořádnou ostudu,“ smutně konstatuje manažer frýdecko-místeckých házenkářů Lubomír Kavka.

Ztratili spoustu bodů

Frýdecko-místečtí házenkáři v dosavadních zápasech poztráceli body, které jim s největší pravděpodobností budou v konečném účtování chybět. „Mančaft měl mít s nějakým střízlivým dojmem osm nebo deset bodů a ne pouze čtyři. Rozhodně jsme měli doma bodovat s Hranicemi a nějaké body jsme měli přivézt z Jičína nebo Lovosic,“ zdůrazňuje Mazur.
Nejblíže měli k bodovému zisku hráči SKP na palubovce Jičína. „Tam jsme rozhodně měli vyhrát. Přestože utkání možná rozhodlo i něco jiného, ale k tomu se už nechci vracet. Každopádně jsme to měli zvládnout a duel dotáhnout do vítězného konce. V rozhodujících chvílích jsme však trefovali pouze tyčky. Ke konci dokonce dohrávali ve čtyřech nebo pěti lidech a už jsme se nedokázali zvednout,“ přibližuje Mazur.

Kádr postrádá lídra

I když vedení před sezonou celek výrazně posílilo, tým postrádá vůdčí osobnost. „Družstvo sice máme posílené o brankáře Štolcara a pivota Straku, ale pořád nám chybí tahoun na spojce. Ondřej Meca uprostřed nebo Bednárek a Štěpánek vpravo jsou ještě mladí. O levých spojkách Dybovi a Vaculovi platí totéž. V klíčových chvílích chybí osobnost typu Hastíka nebo Petrovského, kteří tady v minulosti hráli. V těchto okamžicích se jakoby bojíme vyhrát. Nikdo na sebe nedovede vzít zodpovědnost,“ vidí hlavní příčiny neúspěchů Kavka.