Hit asijského zpěváka parodují i v pražské tržnici SAPA

Internetová senzace letošního léta, kterou se stala píseň „Gangnam Style“ rapera Psy zaznamenala na serveru Youtube od poloviny července již více než 282 miliónů zobrazení. Internet posléze zaplnily i parodie hitu, z nichž si největší pozornost v tuzemsku zaslouží i vietnamská verze natočená ve známé pražské tržnici SAPA.

V počtu shlédnutí tak píseň drtí i daleko slavnější popové hvězdy jako Jennifer Lopez, Katy Perry nebo Justina Biebera a vede již pátý týden žebříček týdenní návštěvnosti.

Zpěvák vlastním jménem Park Jai-sang oslovil miliony lidí jednoduchým rytmem a velmi bizarní choreografií. Tu na koncertech společně s písní převzala například i Nelly Furtado. A tak bylo jen otázkou času, kdy se hit pokusí zparodovat i početná internetová komunita fanoušků.

Některé z mnoha desítek amatérských výtvorů, které se po nečekaném úspěchu videa vyrojily, přitom již dávno pokořilo více než milionovou sledovanost. Téměř nemyslitelnému spojení tak neunikla ani jedna z nejparodovanějších scén na internetu z filmu Pád Třetí říše.

Se svou vlastní verzí letošního internetového hitu od jihokorejského rapera Psy, přišli i čeští fanoušci z Prahy. Ti dokonale změnili kontext celého videa, které v originále kritizuje posedlost vzhledem a módou. Natočili jej totiž v největší vietnamské tržnici SAPA, přezdívané též Malá Hanoj mezi krabicemi s levným oblečením.