Hitparáda mladých rockerů jde do finále

Souboj kytarových riffů, energie a rytmů, ale také melodičnosti. To bude finále Hitparády Karlovarské rockové mapy.

Pět skupin se bude snažit svým vystoupením přesvědčit porotu, že právě oni jsou ti nejlepší ze zdejších hudebních tváří. Finále letošního ročníku vyhledávací soutěže mladých amatérských hudebních skupin z Karlovarského kraje se odehraje v Kinokavárně v sokolovské Alfě a přijít se podívat mohou všichni zájemci.
Soutěž uspořádala již počtvrté Karlovarská rocková mapa, portál o (nejen) rockové hudbě, který provozuje občanské sdružení Mánička.
„Vítěz, kterého určí porota, může natočit singl ve studiu Free Records, zajistí si přímý postup do soutěže Múza 2010 v Divadle pod Lampou v Plzni, účast na festivalech Bez hvězd a Rock Beach, koncert v loketském amfiteátru na akci Agentury Vlny, rozhovor pro Český rozhlas Karlovy Vary a na internetových stránkách Karlovarské rockové mapy,“ vypočítává Eduard Bartůšek z Máničky.

Hlasovat budou i diváci

Jiného mínění než porota mohou být diváci, kteří hlasováním rovněž vyberou vítěze. Vítěz této divácké soutěže pak natočí singl ve studiu základní umělecké školy v Chodově.
Finálová pětka vzešla ze sedmi základních kol, která začala letos v březnu. Celkem se zúčastnilo jedenadvacet kapel z regionální hudební scény z oblasti pop-rockové a hard core – metalové scény. Každý měsíc soutěžily tři kapely o postup do semifinále, ze sedmi semifinalistů se do závěru dostalo pět kapel na základě internetového hlasování.
Silné zastoupení tu má mladá karlovarská scéna, z níž do finále postoupily skupiny Goodfellas, Jazzbooster, Shoe Cut a Holden. Zbytek kraje reprezentují Grande Tete z Mariánských Lázní.
Některé z kapel, respektive jejich členové, jsou na scéně nedlouho, jiní už za sebou mají hraní v jiných seskupeních. Každá ze skupin představuje jiný přístup a jinou odnož rockové hudby. Pozitivní je, že kapely staví na vlastní tvorbě.
Finálové koncerty začínají v devatenáct hodin.