Hledá se developerský projekt roku

Novinkou na poli realitního trhu České republiky je zcela nová soutěž „Realitní projekt roku 2011“. Jedná se o přehled nejlepších developerských rezidenčních projektů v České republice. Vyhlášení vítězů se uskuteční 10. listopadu v pražském Clarion Congress Hotel Prague při příležitosti konání již druhého ročníku konference Realitní kongres 2011.

Soutěž je reakcí na různorodost kvality stavěných developerských projektů. Akce má za cíl zviditelnit kvalitní developerské projekty,“ říká René Hradecký, ředitel pořádající společnosti Conventia, s. r. o. Soutěž je výjimečná nejen konceptem, kdy se jí účastní pouze rezidenční developerské projekty, které jsou aktuálně na trhu, ale i množstvím vyhlašovaných cen. „Chceme ocenit nejkvalitnější rezidenční projekty, protože v dnešní době přesycenosti trhu s nabídkou bydlení je problém zorientovat se,“ podotýká Bedřich Skalický, prezident České komory realitních kanceláří, a dodává: „Zejména pro běžného občana je velmi těžké porovnat kvalitu nabízeného rezidenčního bydlení. Tytam jsou doby, kdy se prodaly všechny postavené projekty bez ohledu na kvalitu stavby.“

#####Rozhodne nejen estetická stránka

Odborná porota složená ze zástupců významných realitních kanceláří bude věnovat svou pozornost nejen estetické stránce projektu, ale i kvalitativním znakům, jako je kvalita stavby, citlivost zasazení stavby do okolí, občanská vybavenost atd. Svého favorita budou v kategorii Absolutní vítěz architektů volit i architekti, kteří budou hodnotit projekty z architektonické stránky. Absolutním vítězem Realitního projektu roku 2011 bude standardně pouze jeden projekt, nicméně získat ocenění pro svůj projekt bude možné v dalších kategoriích, kdy bude vyhlášen vítěz z každého kraje České republiky. Cenu odborné veřejnosti budou volit svým hlasováním účastníci během Realitního kongresu 2011. Přihlášky je možné zasílat do 31. 8. 2011. Pravidla pro přihlášení projektů a další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.conventia.cz.