Hlučín poprvé v sezoně vyhrál

Hlučín se odpoutal z posledního místa v tabulce a nyní míří na dva venkovní zápasy do Jihlavy a Karviné.

Konečně. Tak to si možná řekli fandové FC Hlučín, když v sobotu poprvé v sezoně hlučínští naplno bodovali a odnesl to ambiciózní Zlín, který doma porazili 2:0. Po třech prohraných zápasech a se skórem 1:8 ale stále trenér Hajný odmítal, že mužstvo je v nějaké krizi. „Situace je vážná, ale krizí bych to nenazval,“ řekl před zápasem se Zlínem trenér Hajný. „Horší je, že v kabině je vidět na hráčích, že to mají v hlavách. Ne že by byli úplně skleslí, ale situace není ideální,“ uvedl kouč, který zároveň sdělil, že nikdo s vedení zatím nemluvil o nějakých finančních postizích. „Nic takového,“ pravil rázně Hajný.

Obrana proti Zlínu zahrála výborně

Přestože Hlučín vstřelil před zápasem s týmem z Baťova města pouze jednu branku, Hajný si stěžoval na defenzivní činnost. „V obraně děláme spoustu chyb, které nás sráží,“ poznamenal Pavel Hajný. Po těchto slovech si zřejmě jeho svěřenci vzali ponaučení a v sobotním zápase ani jednou neinkasovali a odpoutali se z posledního místa v tabulce druhé ligy. „Jsme rádi, že to konečně vyšlo,“ sdělil obránce Petr Drozd. „Zápas určitě ovlivnilo vyloučení zlínského brankáře, ale i tak to nesnižuje naše vítězství s ještě loni prvoligovým Zlínem,“ odpověděl s radostí v hlase zkušený bek. „Defenzíva mužstva byla výborná a to je základ. Navíc jsem si vypracovali i hromadu šancí a mohlo to skončit i vyšším rozdílem, kdyby jsme všechno proměnili,“ pravil Drozd.

Do Hlučína zatím nikdo nepřijde

Hlučín se nyní na domácím hřišti představí až za tři týdny s Vlašimí. Nyní míří do Jihlavy, a poté do Karviné, kde to bude mít Hajného tým hodně těžké. „I z tohoto důvodu je pro nás poslední vítězství strašně moc důležité,“ pravil Drozd. Co se týče posil nebo popřípadě hráčské výpomoci ze strany Slavie Praha, s kterou Hlučín spolupracuje, trenér Hajný s nikým novým nepočítá. „V nejbližší době určitě nikdo nepřijde,“ řekl zkušený kouč Pavel Hajný.