Hokejbalisté znovu zvednou hlavu

Znovu svést zápas o postup do extraligy – to je staronový cíl úspěšného jihlavského hokejbalového klubu SK Toptrans.

Před začátkem léta je potkala velká smůla: v klíčovém utkání o baráž podlehli Třinci díky nezdařeným nájezdům. Boj o extraligu tedy Jihlavu navzdory vydařené sezoně nakonec nečekal. S čím jde do nové sezony jihlavský hokejbalový tým SK Toptrans?

Se stejným cílem: dostat se do nejvyšší soutěže. „Jdem do toho s tím, že zopakujeme loňský rok, kdy jsme hráli finále, bohužel se to nepodařilo,“ resumuje kapitán SK Toptrans Roman Smutný.

Z koupě extraligy
nakonec sešlo

Jihlava měla zájem extraligu od postupujícího Třince koupit, ze záměru však sešlo. Třinec se rozhodl nejvyšší soutěž podstoupit. Extraligu nově hrají tedy dva týmy: kromě Třince ještě Alfa Pardubice, která odkoupila práva na soutěž od Heřmanova Městce.

Změny potkaly i druhou nejvyšší soutěž, kterou hraje Jihlava. Českomoravský hokejbalový svaz rozhodl o rozdělení soutěže na východní a západní část. Díky tomu bude druhou nejvyšší soutěž – první moravskou národní hokejbalovou ligu – hrát místo stávajících sedmi dvanáct celků. Nově se tedy v soutěži objeví mezi soupeři například Sudoměřice či Polička.

Jihlavský hokejbal trápily – jako ostaní jihlavské kluby – ekonomické problémy, kvůli kterým nebylo zcela jasné, zda tým bude vůbec pokračovat.

Týmu se však podařilo dohodnout se sponzorem. „Dohodli jsme se na pokrytí osmdesáti procent sezony, teď už záleží jen na nás, jak budeme hrát na hřišti,“ řekl Smutný. Klub se potýká se zdražením tréninkových hodin, největší zátěží jeho rozpočtu však jsou přesuny k zápasům.

nad Střechou Kádr pr

Kádr prodělal řadu změn. Získal posily od juniorů jako Tomáše Humlíčka či útočníka Jana Střechu. „Je velmi kvalitní, má budoucnost, ale dostal se na vysokou školu v Budějovicích, tak budou problémy s tréninky,“ míní Smutný.
Zpět se vrátil Vlastimil Strnad, který pracoval v Praze a hrál za Kladno. Otazník je v případě Jana Bartejse, který plánuje přestup do Vlašimi.

olmana“ „Určitě jsme s

„Určitě jsme se ale posílili, tým by měl být stabilizovaný a silnější. Na jaře nám pomohl Marek Digrin, Míra Třetina a Honza Hrbatý, noví kluci by je mohli nahradit. Máme dobrého gólmana, teď záleží na nás,“ míní Smutný.

Tým prošel měsíční letní přípravou, teď hráče měsíc čekají tréninky na hřišti. „O titul se bude rvát minimálně pět šest týmů – určitě Opava, nově Heřmanův Městec, Vsetín a Malenovice – to jistě budou těžcí soupeři,“ odhaduje kapitán Smutný.