Hokeji v Nymburce začíná rok nula

Sedmička představuje další druholigový hokejový tým našeho regionu.

Lední hokej patří k Nymburku už sedmasedmdesát let. Přesto prezident klubu Tomáš Netík tuto sezónu označuje za rok nula.

„Dva roky jsme neúspěšně sváděli boj o diváka, vypadli jsme v první kole play-off a ke všemu to byla nejdražší sezóna v historii,“ rekapituluje vývoj Netík.

Vloni navštívilo nymburský stadion 6550 diváků. To je průměr jen 328 diváků na zápas. „Propad návštěvnosti je všeobecný trend. A když už diváci přijdou, tak chtějí nejen kvalitní sport, ale také prostředí,“ uvažuje prezident klubu.

I proto stojí hokejový stadion před velkou rekonstrukcí. V první fázi je na řadě střecha, s ní přijde zateplení a podstatné zkulturnění prostředí.

Onen zmiňovaný rok nula je také v novém pohledu na soupisku mužstva. „Vždycky jsem chtěl stavět na domácích hráčích, ale pragmatismus mě tlačil k tomu, abychom brali hráče o chlup lepší. Jenže bez zapojení domácích a podpory města by tady hokej brzy skončil. Letos máme v širším kádru čtrnáct Nymburáků, z toho pět mladých bude mít ligovou premiéru. Po řadě let tak zase začínáme budovat svůj vlastní tým,“ těší se Netík.

V pondělí 3. srpna NED Hockey Nymburk zahájil přípravu na novou sezónu s novou dvojicí trenérů, kteří už byli s klubem spojeni i jako hráči.

Pavel Bičiště a Jaroslav Sirotek (ten navíc jako hrající trenér) nyní budou mít v rukou osud nymburského hokeje. V prvním utkání sobotu 12. září hrají od pěti hodin odpoledne doma s Milevskem.