Hokejisté bojují o osmičku

Do konce základní části první ligy zbývá sedm zápasů a hradečtí hokejisté se budou prát o body zaručující účast v play-off.

Přetahování o čtvrté místo v tabulce s Jihlavou vystřídal po několika nepovedených zápasech propad na šestou příčku a nebezpečné přiblížení k hranici mezi osmým a devátým místem. Hradečtí hokejisté v poslední době nezažívají úspěšné období.

Minulou středu přivítali na domácím ledě Benátky nad Jizerou, které letos trápí všechny favority. Stejně tak tomu bylo v Hradci, kde Benátky posílené hráči z partnerského Liberce porazily domácí tým 4:2 a poskočily na pátou příčku. Na ní vystřídaly právě Hradec.

Východočechy zaskočila první branka již v osmé vteřině zápasu. „Z utkání jsme měli obavy, přestože se nám proti Hradci již několik zápasů daří. Rozhodující bylo, že jsme po vyrovnání soupeře dokázali rychle odpovědět třetí brankou,“ říkal po utkání trenér Benátek Luděk Škaloud.

Pumelice mezi oči

„Na začátku jsme dostali pumelici mezi oči. Tak rychlý gól týmem otřásl. Vyhrabávali jsme se z toho celý zápas. Připadalo mi, že před sebou tlačíme vlak. Po sérii těžkých utkání síla brzy odchází. Kluci se přesto snažili, ale nestačilo to. Je to velká škoda,“ litoval hradecký asistent Jiří Slabý.

V sobotu Hradec cestoval na Vysočinu do Havlíčkova Brodu. Tradičně ho tam povzbuzovala spousta jeho fanoušků, kteří do Kotliny vždy jezdí ve velkém počtu. Začátek zápasu se ale Hradeckým nepovedl a v jedenácté minutě vedl Rebel již 2:0. Hosté vyrovnali v polovině třetí třetiny, a sahali tak po cenných bodech. Pak ale následovalo sporné vyloučení hradeckého hráče. V přesilovce dal Brod po odrazu puku od tyčky šťastný gól a radoval se z výhry. „Štěstí dnes stálo při nás, když jsme dali ještě třetí gól,“ uznal trenér Havlíčkova Brodu Karel Dvořák.

Těžký los v závěru

Hradecký kouč Jiří Mička také komentoval třetí branku Rebelů. Zpochybnil však vyloučení svého hráče, které gólu předcházelo.

„Dokázali jsme vyrovnat, ale pak jsme šli do oslabení. Myslím, že sporného. Když už to vypadalo, že máme štěstí, tak se puk od tyčky odrazil zpátky a bylo po zápase. Musíme se z toho oklepat a bodovat v dalších zápasech,“ řekl Mička.

Hradecký tým tak řeší pár kol před koncem základní části netradiční problém, obavy o postup do play-off. Do něj se probojuje prvních osm týmů. Hradec je aktuálně šestý, ale bodové rozdíly jsou minimální a v posledních sedmi zápasech základní části má velice těžký los.

Včera hrál doma s ambiciózním Chomutovem (zápas skončil po uzávěrce vydání) a v sobotu jede na led lídra tabulky do Ústí nad Labem. Po následujícím domácím utkání s Mostem budou Hradečtí usilovat o body v Šumperku a Olomouci.

Hradečtí fanoušci se v minulém týdnu přesto dočkali dobré zprávy. Uzdravil se totiž dlouho zraněný brankář Filip Luňák, který po několika měsících v sobotu nastoupil za Chotěboř v zápase druhé ligy s Jindřichovým Hradcem.

ZBÝVAJÍCÍ ZÁPASY ZÁKLADNÍ ČÁSTI

4. 2. Ústí nad Labem – Hradec Králové
8. 2. Hradec Králové – Most (18.00)
11. 2. Šumperk – Hradec
15. 2. Olomouc – Hradec
18. 2. Hradec Králové – Beroun (17.00)
20. 2. Jihlava – Hradec
22. 2. Hradec Králové – Kadaň (18.00)