Hokejistky postoupily do play off

Trenér karvinských hokejistek Tomáš Výtisk by rád došel do finále.

Po čtyřech letech si karvinské hokejistky opět zahrají play off v nejvyšší tuzemské soutěži. Do vyřazovacích bojů z moravské skupiny postupuje jen jeden celek a karvinské hokejistky byly letos suverénně nejlepší. „Podařilo se nám kádr dobře sestavit a navíc jsme do něj zabudovali mladé nadějné hráčky,“ uvedl karvinský trenér Tomáš Výtisk. Jednou z mladších hráček je i trenérova dcera Markéta, která ve svých patnácti letech hraje už seniorskou soutěž. „Markéta hraje i v mladším dorostu, kde hrají pouze chlapci. Ovšem tam se věnuje defenzívě a u nás hraje v útoku. Je velice obratná a motá starším soupeřkám hlavu,“ sdělil Výtisk.

Karvinské reprezentantky

Patnáctiletá Výtisková je skutečně velmi nadějná. V současné době je i v užším kádru národního týmu do osmnácti let. „Hokej hraji od svých čtyř let. Viděla jsem to u bratra a i otec hrával hokej, takže jsem vyrůstala v tomto prostředí. A to, že jsem jediná dívka, která hraje mezi kluky v dorostu, beru úplně normálně,“ pověděla hokejová naděje. Karvinský ženský hokej má zastoupení v národním týmu i v jiných hráčkách. „V širším kádru je i Kateřina Kaplanová, Klára Hudečková a Monika Pěnčíková. V seniorské reprezentaci pak máme Ivu Jandíkovou a sestry Dominiku a Denisu Navrátilovy,“ vyjmenoval své reprezentantky kouč Výtisk.

Slavie je suverén soutěže

Karvinský trenér je u týmu třetím rokem a rád by konečně dosáhnul nějakého úspěchu. „Naším přáním je medaile. Myslím, že finále je v našich silách,“ přeje si Výtisk. V české skupině „A“ jasně dominuje Slavie, a tu i Výtisk pasuje jako jasného favorita celé ligy. „Mají moc silné mužstvo. Do kádru si stáhnou vždy nejlepší hráčky a angažovali i tři Kanaďanky,“ pověděl Výtisk. Právě Pražanky budou v předkole play off prvním soupeřem Výtiskových svěřenkyň. „Ženská liga má specifické rozlosování soutěže. Čtyři týmy, které postoupí do play off, hrají mezi sebou ještě takové předkolo, které určí, kdo bude hrát už v klasickém play off, a to se hraje na čtyři vítězné zápasy,“ vysvětlil Výtisk.