Hokejistům Klatov útok na první místo nevyšel

Hokejisté Klatov obrali ve třetím kole druholigové skupiny Západ o body dosud neporažené Řisuty, ale cennou kořist prohospodařili v dalším zápase proti Sokolovu.

Útok na první místo průběžného pořadí, na kterém by se v případě vítězství nad Sokolovem usadili, tak klatovským hokejistům nevyšel. Teď jsou se sedmi body třetí.

Druhé Řisuty mají stejně bodů a vedoucí Sokolov má na kontě o pouhý bod víc. „Je to velká škoda. Prohra se Sokolovem mně moc mrzí. Na začátku utkání jsme měli spoustu šancí, které jsme ale nedokázali proměnit v góly. Naopak jsme inkasovali, ale kluci to nezabalili, zabojovali a dvoubrankový náskok Sokolova jsme smazali. Pak jsme měli i více ze hry. Ale rozhodla naše zbytečná hrubka ve 47. minutě hry, kterou zkušený a rozjetý soupeř potrestal. Na to už jsme odpovědět nedovedli a Sokolov bral všechny body,“ ohlíží se za zápasem v karlovarské aréně, kde Klatovy podlehly Sokolovu 3:4, trenér SHC Maso Brejcha Klatovy Pavel Čuban.

V tomto duelu za Klatovy skórovali dvakrát Pavel Čuban mladší a jednou Špaček. „Zápas v Sokolově byl opakem našeho vystoupení v předchozím kole na ledě ve Slaném proti týmu Řisut. Tam měl soupeř více ze hry, ale body jsme brali my. Do poloviny zápasu jsme se trápili, Řisuty dvakrát vedly, ale my jsme ve třetí třetině nepříznivý stav otočili a statečně jsme bitvu dovedli do vítězného konce,“ připomíná Čuban. Klatovy Řisuty porazily 4:3, když se o branky postarali Špaček, Vondryska, Babka a rozhodující úder zasadil pět minut před koncem zápasu Hobl.

„Celý tým ale perfektně bojoval v obou zápasech. Ale zřejmě jsme si tolik potřebné štěstí vybrali už v utkání proti celku z Řisut. Proti Sokolovu nám pak trošku chybělo,“ konstatuje kouč Klatov. Hokejisté Klatov k zápasu pátého kola zajíždí na led do Mostu, kde se v sobotu 3. října od 17.30 hodin utkají s tamním týmem, pátým v průběžném pořadí druholigové skupiny Západ. Klatovy se domácímu publiku představí ve středu 7. října, kdy od 18.00 hodin hostí Predátory z České Lípy.