Hokejisty čeká kulový blesk

Klub KLH Chomutov má stejně jako loni ty nejvyšší cíle. Jeden si brzy splní.

Hokejisté Chomutova vstoupili správnou nohou do nové sezony v první lize. Na domácím ledě porazili mužstvo z Vrchlabí.

„Na start ligové soutěže jsme se těšili. Se všemi extraligovými soupeři jsme v přípravě sehráli vyrovnaná utkání. Ověřili jsme si, že mužstvo má potenciál se měřit s těmi nejlepšími. Určitě jsme měli v naší hře ještě mnoho nedostatků, ale právě od toho jsou přípravná utkání,“ říká marketingový ředitel David Dinda.

Chomutovští piráti si ale prožili i několik nepříjemností. Na úvod přípravy jim zloději kompletně vykradli šatnu v pražském Edenu, přičemž vedení klubu hráčům zrušilo i trénink, aby si mohli vyřídit nové doklady. Do této chvíle případ stále řeší policie.

„Příprava je za námi, teď se soustředíme na dobrý vstup do nového ročníku,“ ohlíží se za posledními týdny Dinda.

Během letošního hokejového ročníku čeká na hráče chomutovského klubu jedna mimořádná událost. Příští rok v lednu se za plného chodu přestěhují do nové arény.

„Stejně jako fanoušci Chomutova i my hráči se do nového sportovního stánku těšíme. Všichni budeme mít lepší zázemí a větší pohodlí. Očekáváme, že nový stadion přiláká ještě více fanoušků, což je pro nás plus. Zatím to v kabině ale vůbec neřešíme. Až dostaneme pokyn se přestěhovat, v klidu si zabalíme výzbroj a starou halu opustíme. A že se budeme nejspíš stěhovat mezi jednotlivými zápasy? V tom nevidím problém. Do konce základní části bude dost času se s novým kluzištěm sžít,“ říká chomutovský útočník Zdeněk Skořepa.

Už nyní nabízí město lidem každý čtvrtek komentované prohlídky rozestavěného stadionu. Zájemci se tak dostanou i do míst, kam se později už nebudou mít možnost podívat. Město i klub ledního hokeje věří, že si arénu nadělí pod stromeček.

Nedílnou součástí nové hokejové haly bude také tréninková ledová plocha. Tu správce zprovozní ještě v tomto roce.

„Pokud bude tréninková hala k dispozici brzo, tak ji využijí prozatím naše mládežnické týmy. Dospělí hráči budou téměř jistě do poslední chvíle trénovat a hrát ve staré hale, protože tu mají veškeré své zázemí,“ vysvětluje Dinda.

Dva marodi

V současné době se do chomutovského týmu vrací hráči z marodky. Až na obránce Petra Mudrocha a útočníka Tomáše Hornu je tým kompletní. Oba hokejisté přišli před sezonou z extraligového Kladna.
Petr Mudroch má sádru na noze. Na tréninku ho nešťastně zranil vystřelený puk. Tomáš Horna vynechal velkou část přípravy, protože si natrhl stehenní sval a zranění stále doléčuje.