Hořela garsonka. LIdé museli pryč

Dvě jednotky hasičů se čtyřmi stříkačkami zasahovaly v noci na neděli u požáru v Karviné-Ráji v garsonce v šestém patře. Především kvůli silnému zakouření prostor domu museli hasiči evakuovat osmnáct osob. Dvě děti skončily na pozorování v nemocnici, holčičce byl teprve rok a půl.

POdle hasičů hořelo už asi od jedenácti večer. Před příjezdem hasičů se snažili požár zastavit dva Poláci, kteří vykopli vstupní dveře garsonky, a pak také hlídka policie, která to sem měla od svého stanoviště jen kousek.
„Mezi evakuovanými, které vyvedli hasiči, byl také otec s měsíc a půl starou holčičkou. Už dříve ji zabalil do ručníků, ale marně se s ní pokoušel dostat sám z bytu v osmém patře. Proto se raději vrátit do svého bytu a počkal na zachránce. Společně s druhým dítětem odvezli holčičku na pozorování do nemocnice,“ informoval mluvčí hasičů Petr Kůdela.
Požár se podařilo uhasit až hasičům za hodinu a půl, když ho dostali pod kontrolu během prvních dvaceti minut. Hořela hlavně kuchyňská linka a další nábytek. Škoda je asi 300 tisíc korun, příčinu policie prošetřuje.
Dům, ve kterém v noci hořelo v garsonce, patří městu. „Evakuace byla nutná jen na pár hodin kvůli nebezpečným zplodinám z hoření. U garsonky pochopitelně budeme zjišťovat rozsah škody a podle toho zajišťovat další opatření,“ řekla mluvčí města Šárka Swiderová.