Hra je dobrá, bodů je málo

Trenér fotbalového Hlučína Pavel Hajný je nespokojen s útočnou fází. Zřejmě dojde i na hráčské změny.

Nováček druhé fotbalové ligy FC Hlučín předváděl pod trenérem Pavlem Hajným solidní fotbal. Výsledkově to ale bohužel není vidět. Hlučín má na svém kontě po podzimní části čtrnáct bodů a patří mu čtrnácté místo v tabulce. Na jaře hlavní prioritou bude záchrana druhé ligy.

Jak hodnotíte z vašeho pohledu podzimní část sezony?
Rozdělil bych to na dvě části. První, ta důležitější je, že výsledkově nemůžeme být spokojeni a z pohledu na tabulku vyplývá, že jsme získali málo bodů. Těch čtrnáct bodů, čtrnácté místo po podzimu a v tabulce pravdy mínus sedm bodů je určitě zklamáním. Druhá věc je herní projev. Až na dvě utkání, a to utkání doma s Třincem a pak v Mostě, kde jsme totálně propadli, ten herní projev byl velmi solidní, žádné mužstvo nás vyloženě nepřehrálo. Bohužel nás limituje počet vstřelených branek, nejsme produktivní a doplatili jsme na neproměňování šancí.

Kde má tým největší slabiny?
Jednoznačně v útočné hře, doma jsme odehráli sedm utkání a v pěti z nich jsme nedokázali vstřelit branku. To je tristní. Samozřejmě útočníci, ti by měli především proměňovat a připravovat šance, ale ten problém není jen v nich, ale v celé útočné fázi. Do ůtoku se musí zapojit celé mužstvo. To samé se týká i obrany.

Začíná zimní příprava, na co se zaměříte, chystáte změny v kádru?
Trénovat budeme ještě pět týdnu, pak dostanou hráči dovolenou, na analýzu a jednání máme tedy ještě čas, ale změny lze určitě očekávat. Hlavně potřebujeme, jak už jsem říkal ofenzívu. Vždyť jen Hynek Prokeš dal tři branky a je náš nejlepší střelec. To je málo.

Dá se čekat, že by mohl přijít někdo ze Slávie, se kterou Hlučín spolupracuje?
O téhle možnosti zatím nic nevím. To má na starosti naše vedení v čele s panem Kotem.

A vy osobně, nebojíte se o své místo?
Vzhledem ke svým zkušenostem člověk musí počítat s tím, že by k odvolání mohlo dojít. Žádné takové signály však nemám. Rád bych pokračoval v rozdělané práci. Ale tato otázka není samozřejmě pro mě, ale pro nejužší vedení.

Jaké jsou tedy ambice pro jarní část ligy, s jakým umístěním by jste byli na konci spokojeni?
Vzhledem ke zmíněnému umístění v tabulce nemůže být jiným cílem, než záchrana. Na jaře se tedy chceme brzy dostat ze sestupových vod a sezonu dohrát v poklidu, bez toho abychom se museli do posledního kola bát o sestup. V silách mužstva to určitě je. A jestli i vhodně doplníme mančaft, nemusíme se obávat.