Hradec: čtyři nová centra

Prodejna Lidlu u Terminálu, obchodní centra Atrium, Aupark, Arkády, nástavba centra Futurum a možná i obchod Ikea. Hradec Králové zažívá stavební boom obchodních center.

Lidem, kteří rádi nakupují ve velkých obchodních centrech, přibudou v Hradci nové možnosti. Do čtyř let totiž ve městě vyrostou hned čtyři nová velká střediska – například na bývalém autobusovém nádraží nebo u stadionu v Malšovicích.

Už v polovině letošního listopadu by se mělo otevřít vedle Teska v centru města obchodní středisko Atrium. Jako další přijde na řadu podejna Lidlu u Terminálu a nástavba centra Futurum.
V přízemí a prvním patře Atria najdou zázemí malé obchody – třeba s obuví nebo oděvy, ve sníženém přízemí bude tržnice a plány počítají i s kavárnami. „Prodejní plochy tam zaberou přibližně šest tisíc metrů čtverečních. Samotnou stavbu chceme dokončit v polovině října. Nyní je hotová hrubá stavba a zatepluje se fasáda. Poté začneme s keramickými obklady, které budou pro budovu, vypadající jako by byla vyzděná z pálených cihel, charakteristické,“ popisuje zástupce společnosti Amádeus Real Jiří Langer.

Propojené obchodní domy

Atrium bude propojeno se sousedním Teskem a společný bude i vjezd na parkoviště. „Zákazníci budou moci do Teska procházet v prvním i druhém podlaží. Parkoviště bude ve čtvrtém podlaží na úrovni současného parkoviště na střeše sousední budovy, vjíždět se tam bude jako stejně jako nyní,“ dodává Langer.

Do dvou let by pak mělo stát další velké centrum. Aupark na místě bývalého autobusového nádraží nabídne pod jednou střechou obchody a služby, kavárny, restaurace i možnosti kulturního a sportovního vyžití a jeho součástí budou i byty a administrativní prostory.