Hříchy řidičů: vede parkování

Jací jsou řidiči aut v Kolíně? Chyby dělají podobné jako v jiných městech, „jedineční“ jsou však v tom, že špatně parkují.

Řidiči v Kolíně jezdí často na červenou, neumějí či nerespektují pravidla parkování a pletou si ulice města se závodním okruhem. Vyplývá to z průzkumu týdeníku Sedmička, který se zaměřil na nejčastější dopravní přestupky v Kolíně.
Policisté vyberou měsíčně od řidičů na pokutách okolo půl milionu korun. Nejčastěji za překročení povolené rychlosti v ulici Pražská. Aby ne, na zhruba dvoukilometrovém úseku výpadovky na Prahu jsou „dopraváci“ téměř nonstop.
„Chytili mě tam dvakrát během týdne, pokaždé jsem jel o zhruba deset kilometrů rychleji, než se může. Moje smůla, měl jsem být opatrnější,“ řekl řidič kamionu Jiří Hynek.

Rekordman“: 160 km/h

Rekordní zápis se zatím „povedl“ řidiči, kterému radar městských strážníků naměřil 160 kilometrů v hodině „Rychlost měříme takřka neustále. Ale ještě častěji pokutujeme řidiče za nesprávné parkování. Například u Oblastní nemocnice a v okolí Karlova náměstí. Na to jsou řidiči v Kolíně opravdu experti, prakticky denně narazíme na neukázněné lidi,“ uvedla policejní mluvčí Petra Čimová.
Podle policistů je pro řidiče v ulicích města ještě jedno typické: jízda pod vlivem alkoholu.