Huawei MediaPad: 7" Android 3.2 již brzy v prodeji

Huawei MediaPad

Huawei MediaPad

(VIDEO) Huawei již brzy uvede na trh 7" tablet s nejnovější verzí Androidu Honeycomb. Zaujme dvoujádrovým procesorem Qualcomm 1,2 GHz a cenou.

Společnost Huawei už se definitivně zabydluje v českých luzích a hájích a za pár týdnů se dostane do nejvyšší ligy. Oficiálně uvede na trh nový tablet Huawei MediaPad s Androidem 3.2, který je vybaven 7“ displejem (technologie IPS) s rozlišením 1 280 × 800.

Huawei MediaPad se vymyká flotile tabletů vybavených čipem nVidia Tegra 2 a místo toho ve svých útrobách ukrývá ARM platformu Qualcomm Snapdragon s dvoujádrovým procesorem na frekvenci 1,2 GHz. Obvyklá výbava zahrnuje WiFi, přední a zadní kameru (1,3/5 MPix), GPS, akcelerometr, slot na microSD karty, HDMI výstup na větší displej nebo možnost 3G. Baterie by měla udržet tablet v provozu až šest hodin. Tělo tabletu je hliníkové, hmotnost je pouze 390 g a tloušťka pak sympatických 10,5 mm.

Cena tabletu Huawei MediaPad se bude pohybovat kolem 8 000 Kč pro variantu bez 3G modulu a s 8GB interní pamětí. Ta by se na trh měla dostat v průběhu podzimu. Varianty s 3G a 16GB pamětí přibudou později. Konkrétnější informace budou známy v příštích týdnech.