Hutka i Oskar Petr míří do Boleslavi

Ve středu 17. února začíná jarní část tradiční Folkparády.

Pro příznivce folku či bluegrassu opět nachystalo Kulturní středisko Svět sérii koncertů. Začne ve středu 17. února vystoupením folkové legendy Jaroslava Hutky.
Ten před rokem vydal CD Koncert v barvách Světlé, kde se objevily i zcela nové písně napsané v posledních letech.
„Nejdůležitější na desce je skladba Böhmen und Mähren. Třeba vzbudí diskusi, dosud to bylo jen užaslé mlčení. Však si ji přijďte poslechnout naživo,“ vybídl Hutka na svých internetových stránkách.
Lístky na jeho vystoupení v Boleslavi ještě jsou, stejně jako na další tři koncerty Folk-parády. Jistější však je pořídit si permanentku na celou sérii.
„Abonentky jsou stále ještě k dostání v pokladně Kulturního střediska Svět, prodáváme je v úterý a čtvrtek od dvou hodin odpoledne do pěti hodin,“ řekl Zdeněk Vranovský z Kultury města. Stojí 550 korun.
Za ně se lidem tentokrát dostane ještě vystoupení Pavlíny Jíšové nazývané první dámou folku, bluegrassu čtyřicátých a padesátých let minulého století v podání kapely Sunny Side a muzikanta Oskara Petra, který je známý i jako textař. Napsal třeba písně Hříšná těla, křídla motýlí či Medvídek.