Hynek: Musí stačit, co máme

Zjuzin a Zaťovič. O koho přijde Energie příště? Pořádně divoké sny teď musí mít karlovarský kouč Pavel Hynek.

Potřebujeme obránce víc než útočníky, vysvětlovalo vedení karlovarské Energie, proč před pár dny vyměnilo do Zlína útočníka Jaroslava Kristka za obránce Davida Noska.
Teď křičí ve Varech pro změnu: Potřebujeme útočníky.
Sotva se v kabině Nosek zabydlel, přišla Energie kvůli zraněním o dvojici forvardů. Martin Zašovič a Dmitrij Zjuzin si do konce sezony nezahrají. „Je to až neuvěřitelná shoda náhod,“ posteskne si karlovarský trenér Pavel Hynek. O útočníky mohl přijít kdykoli předtím. Při zápase nebo jen na tréninku. Jenže stalo se to právě teď OE pár hodin před skončením přestupního termínu. „Potřebovali jsme rozšířit kádr. Věřili jsme, že uděláme ještě alespoň jednoho útočníka,“ říká Hynek.
A začal společně s vedením horečně shánět náhradu s odpovídajícími parametry. Jenže kde se dá už v beztak vybrakované extralize sehnat kloudný hráč v tak šibeničním čase. „Budeme si muset vystačit sami,“ rozhodl se Hynek nakonec. A z prvoligového hostování stáhl hradeckého Budínského, z Kadaně dopsal na soupisku dvojku Baláž-Bauer. „Teď se už musíme jen modlit, aby se nezranil nikdo další.“ Pravda. Zjuzin ani Zašovič nepatřili k základním kamenům karlovarského kádru a hráčů má Energie po různých hostováních relativně dost. Když ale hrají téměř celou sezonu první ligu, sotva se jim podaří naskočit do rozjeté extraligy, která pár kol před koncem základní části už málem připomíná nasazením alespoň předkolo play-off .
Tedy vytoužený cíl Karlových Varů. Kvůli němu Energie v poslední době tak horečně sháněla hráče v Rusku, kvůli němu měnila Kristka za Noska a předtím Pletku za Hřebejka.
O toho mimochodem taky málem přišla po likvidačním zákroku v Třinci. „Úplně mi zatrnulo. Myslel jsem, že má utržené koleno,“ líčí Hynek. Tentokrát si oddychl.
Ne však na dlouhou dobu. „Takových soubojů, jako když se zranil Zjuzin, napočítáte tak dvacet za zápas.“ V posledních kolech se navíc ještě o chlup přitvrdí, vždyš nejde o nic menšího než o play-off . A ve hře je stále spousta karbaníků.

ZMĚNY VE VARECH:

Přišli

* Atvars Tribuncovs (Skeleftea, Švédsko) * Alexander Loginov (Ufa, Rusko) * Dmitrij Zjuzin (Ufa, Rusko) * Dmitrij Cyganov (Samara, Rusko) * Štěpán Hřebejk (České Budějovice) * David Nosek (Zlín)

Odešli

* Marek Haščák (Zvolen, Slovensko) * Václav Pletka (České Budějovice) * Jaroslav Kristek (Zlín)