Hyundai uvádí na trh novou generaci kombi i30. S cenami od 384 990 Kč

Hyundai uvádí na trh novou generaci kombi i30

Hyundai uvádí na trh novou generaci kombi i30 Zdroj: Autorevue.cz

Hyundai uvádí na trh novou generaci kombi i30
Hyundai uvádí na trh novou generaci kombi i30
Hyundai uvádí na trh novou generaci kombi i30
Hyundai uvádí na trh novou generaci kombi i30
Hyundai uvádí na trh novou generaci kombi i30
12
Fotogalerie

Novinka vyjíždějící z továrny ve slezských Nošovicích má nejvýkonnější motor 103 kW/140 koní.

Přesně 25 000 Kč budou muset připlatit u dealerů značky Hyundai ti zákazníci, kteří se místo hatchbacku rozhodnou pro karosářskou variantu kombi i30.

Tuzemské zastoupení této korejské automobilky již zveřejnilo ceník nové generace tohoto vozu, který se stále vyrábí ve slezských Nošovicích. Chce nalákat zákazníky, aby si vůz objednali co nejdříve. Zatímco ve standardním ceníku se totiž objevuje nejnižší cenovka 414 990 Kč, ti, kteří projeví zájem o limitovanou edici Best of Czech, získají vůz (navíc s výkonnějším stodvacetikoňovým motorem již za 384 990 Kč.

V této edici je rovněž omezen výběr motorů. Jestliže v klasickém ceníku je uvedena pětice agregátů - tři zážehové s výkony 100, 120 a 140 koní a dvě varianty turbodieselu - 110 a 136 koní, limitovaná edice nabízí pouze dva výkonnější benzinové pohonné jednotky a slabší vznětový motor.

Trumfem nové generace vozu i30 bude nepochybně objem zavazadlového prostoru. Ten totiž ve voze, který na délku měří 4585 milimetrů, na výšku 1475 a na šířku 1795 milimetrů, nabízí prostor 602 litrů.

Ve výbavě je klimatizace, rádio, multifunkční volant, tempomat, palubní počítač, elektrické ovládání předních oken, automatické přepínání dálkových a tlumených světlometů, asistenční systém pro jízdu v pruzích, asistent pro rozjezd do svahu a systém sledování únavy řidiče. Za příplatek ve výši pouze deset tisíc korun pak lze dokoupit paket obsahující patnáctipalcová kola z lehkých slitin, LED světla pro denní svícení, mlhovky, elektrické ovládání také pro zadní okna a zadní parkovací senzory.

Vyšší stupně výbavy nebo za příplatek pak nabídnou například adaptivní tempomat, bezdrátové nabíjení telefonu, systém pro sledování vozů ve slepém úhlu nebo čtení dopravních značek. Také pak plně LED přední světla, kožené ventilované sedačky, případně navigaci s osmipalcovým dotykovým displejem.

Auto má samozřejmě pětiletou záruku bez omezení ujetých kilometrů.