I při umývání nádobí můžete ušetřit peníze

Zdroj: SANITINO s.r.o.

Umývání nádobí není zrovna oblíbenou činností, ale správně zvolená kuchyňská baterie vám tuto neoblíbenou rutinu může ulehčit. Je lepší vodovodní baterie se sprškou, nebo bez ní?

Dřezová baterie je v kuchyni velice užitečným pomocníkem. Umyjete s ní nádobí, opláchnete ovoce a zeleninu, naplníte hrnec vodou, opláchnete špinavé ruce. Bez ní bychom si svou domácnost neuměli představit.

V tomto směru je obrovskou výhodou, pokud baterie má koncovku s přepínačem, pomocí kterého si můžete zvolit, zda chcete klasický proud vody nebo sprchový efekt. Pojďme si v tomto článku shrnout, v čem spočívají plusy spršky.

Ušetříte peníze

Kuchyňská baterie se sprškou je ekologičtější řešení. Jak je to možné? Díky spršce je oplachování mnohem rychlejší a efektivnější, tudíž ušetříte nejenom svůj čas, ale také spotřebu vody a tím i finance.

Voda už nebude všude okolo

U spršky se nestane, že by voda stříkala všude okolo. Určitě to znáte, jdete mýt nádobí a voda je na kuchyňské lince i na zemi. Vhodnějším řešením je opláchnutí nádobí ve dřezu pomocí výsuvné spršky. Voda zůstane pouze tam kde má – ve dřezu.

SANITINO s.r.o.

Dokonalé nasměrování

Dřezové baterie se sprškou většinou umožňují proud vody manuálně nasměrovat přesně tam, kam potřebujete. To vám ulehčí práci nejenom během mytí samotného dřezu. U spousty baterií se můžete setkat i s tím, že koncovka kohoutku půjde natáhnout pomocí několikacentimetrové hadice. To se bude hodit v případě, že potřebujete naplnit nádobu, která se do dřezu nevejde. Tak díky dlouhé vytahovací hadici budete moci cokoliv napustit i mimo dřez.

Kvalitní kartuše jako bonus

Ať už zvolíte kuchyňskou baterii se sprškou, nebo bez ní, zaměřte se na její kvalitu. Hlavně na její kartuši, která je srdcem každé vodovodní baterie a může ovlivnit její životnost. Bez ní by baterie nemohla plnit svoji funkci. Aby kartuše vydržela fungovat co nejdéle, je podstatné, aby dokázala dlouhodobě odolávat tlakům vody. Velice kvalitní jsou keramické kartuše. Tento bytelný a pevný materiál vám zaručí, že předejdete běžným problémům levných plastových kartuší, mezi které patří vodní kámen, kapající kohoutek a následně zhoršená manipulace s pákou.

SANITINO s.r.o.

O krásu nebudete ošizeni

V dnešní době je umění najít produkt, jenž v sobě skloubí jak praktičnost, tak zároveň i atraktivní vzhled. Avšak v současnosti nám trh nabízí široké možnosti výběru, tudíž pořízení dřezové baterie s praktickou sprškou rozhodně není rozhodnutí na úkor designu.