Investor Tomek prodal Effectix. Firma nadále plánuje vstup na burzu

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: CTK

Zakladatel portálu Centrum.cz a internetový investor Ondřej Tomek se zbavil většinového podílu v digitální agentuře Effectix.com. Podíly prodali také další majitelé firmy, jejíž dlouhodobou ambicí je vstup na burzu. Novým vlastníkem společnosti zaměřené na internetový marketing se stal slovenský podnikatel Branislav Gordan. Od základu se změnilo rovněž vedení firmy. Z něho zmizela také dlouholetá tvář společnosti Kateřina Holnová.

„Tyto změny se připravovaly zhruba šest měsíců s cílem připravit společnost na ,restart‘,“ řekl deníku E15 Karol Veleba, nový generální ředitel Effectix.com. Ondřej Tomek podle něj sice prodal podíl, investiční peníze má ale ve společnosti dál. Situace v Effectix.com se vyhrotila na začátku září, kdy firma ještě pod vedením Kateřiny Holnové podala sama na sebe insolvenční návrh. V něm uvedla, že není schopná splácet půjčky od Tomka a Holnové. Za několik dní ale společnost již pod vedením Karola Veleby návrh stáhla.

„Aktuálně jsme ve stadiu ozdravování naší společnosti. To znamená, že hledáme rezervy ve fungování, aby se už neopakovaly chyby z minulosti,“ dodal nový šéf. Na dlouhodobém plánu Effectix.com vstoupit na burzu se podle Veleby nic nemění. Aktuálně však podnik řeší, jestli se má na akciovou společnost přeměnit již nyní. Ve hře totiž je, že pracovníci by mohli být motivováni také zaměstnaneckými akciemi či opcemi na ně.

Součástí nové etapy v životě firmy jsou i plány na expanzi do Rakouska a Maďarska. Zaměří se rovněž na výkonnostní marketing a nové formáty reklamy na sociálních sítích. Nový majitel Effectix.com Branislav Gordan a někdejší vlastník Ondřej Tomek jsou parťáci ze společnosti Safetica Technologies. Ve firmě zaměřené na internetovou bezpečnost je Gordan výkonným ředitelem. Tomek v této společnosti vlastní 23procentní podíl.

Safetica: Sen všech ajťáků