Jablonec jistí druhé místo

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: CTK/Roman Vondrous

Fotbalisté Jablonce vyhráli i v 11. ligovém kole a nadále se drží na dohled vedoucí Spartě. Severočeši zvítězili v Praze nad Duklou 3:1 a pojistili si průběžné druhé místo. Na vedoucí Spartu ztrácí Jablonec pět bodů, ale Pražané mají dnešní zápas s Teplicemi k dobru.

Dukla pokládala na svém příbramském stadionu vyhřívaný trávník, proto musela poslední zápas odehrát v Praze na Strahově. Prostředí ale nakonec lépe svědčilo jabloneckým hostům.

„Uvidíme, jak se povede Spartě, jestli bude ztrácet. Kdyby ztratila, bylo by to zajímavé,“ citovala ČTK jabloneckého Karla Pitáka, jenž vstřelil třetí branku svého týmu. „Nahoru se tlačí Liberec, Plzeň, liga by byla zajímavá. My se chceme prát o to druhé třetí místo. A kdyby to bylo výš, budeme jedině rádi,“ dodal záložník.

Ani trenér Severočechů František Komňacký nechtěl mluvit o tom, zda jeho tým hraje o titul. „To by bylo něco navíc. Už před sezonou jsem tvrdil, že dvě mužstva jsou trošku odskočená, a to Plzeň a Sparta. A pak jsme tam my ostatní s Boleslaví, Libercem, Teplicemi. Proto mluvíme spíše o tom druhém třetím místě,“ připomněl.

Baník Ostrava nenavázal na své první vítězství a připsal si už osmou porážku v 11 kolech. Doma prohrál s Libercem 2:3, rozhodující gól padl v poslední minutě. Obě branky Baníku vstřelil Václav Svěrkoš. „Pokud budeme hrát jako dneska, body přijdou v dalších zápasech a tabulkou budeme stoupat,“ prohlásil ostravský trenér Pavel Malura.

Čtete rádi E15.cz? Dejte nám hlas ve finále ankety českého internetu v kategorii zpravodajství.