Jablonec ztratil, Liberec drží krok

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: CTK

Fotbalisté Jablonce ve 13. kole ligové soutěže jen remizovali na hřišti Hradce Králové 0:0. Ke vstřelení branky jim nepomohl ani návrat kanonýra Davida Lafaty do sestavy. Jablonec tak ztratil dva body a vedoucí Sparta i druhý Liberec mu bodově odskočily.

Sparta totiž po dvou porážkách dokázala přerušit nepříznivou sérii. Po vítězství 1:0 v Olomouci si pojistila vedení v lize. Jablonec, který byl dlouho jediným pronásledovatelem pražského týmu, nyní ztrácí na Spartu už deset bodů. Severočechům nevyšla hlavně první půle, ve které měl Hradec Králové jednoznačnou převahu. „Zápas se mi těžko hodnotí, takhle hanebných prvních pětačtyřicet minut nepamatuju. Nevzpomínám si, že by moje mužstvo takhle hrálo,“ citovala ČTK jabloneckého kouče Františka Komňackého, jenž výkon svého mužstva hodně kritizoval. „Naše ambice jsou hrát evropské poháry, ale s takovýmhle výkonem bychom v Evropě udělali akorát ostudu,“ dodal Komňacký.

Na výhru Sparty dokázal zareagovat Liberec. Ten doma porazil České Budějovice 4:0 a čelo ligy má na dohled. Nyní na něj ztrácí šest bodů.

České Budějovice naopak zůstávají na chvostu tabulky. Letos vyhrály zatím jen jednou a pouhých sedm bodů je předurčuje k boji o záchranu. Zápas v Liberci byl nad síly Jihočechů, což uznal i trenér Dynama František Cipro. „Liberec zaslouženě vyhrál. Bylo vidět, že jsou v pohodě, že se jim daří a že mají formu. V tuhle chvíli je Liberec jinde, my máme jiné starosti,“ uvedl Cipro.