Jablonecký trhák. Opera v kině

Na přímé přenosy opery přijíždějí do Jablonce lidé z celého kraje i Prahy. Kino pro velký zájem přidává záznamy.

Příběh etiopské princezny Aidy z pera Giuseppe Verdiho a Bizetova ohnivá Carmen. Příběhy, které přitáhly nejvíc diváků na přímé přenosy i záznamy z Metropolitní opery v New Yorku, které uvádí kino Radnice 70 v Jablonci nad Nisou.

„I proto jsme začali přidávat více operních záznamů a nejen přímé přenosy. Třeba Carmen jsme téměř vyprodali na oba termíny a určitě ji uvedeme znova,“ řekla Naděžda Hetešová, vedoucí jabloneckých kin. Na sérii operních přenosů se mohou diváci těšit až do konce června.

Otálet by neměli diváci ani s nákupem vstupenek. „Už párkrát se mi stalo, že jsem nesehnala lístky, a tak je teď s manželem kupujeme raději s předstihem. Přenosy jsou nádherné a nechceme si je nechat ujít,“ říká Lenka Záhorová z Jablonce. Koupit vstupenky v předprodeji doporučuje i Naděžda Hatašová. „Protože jsme jediným kinem v kraji, které opery uvádí, sjíždějí se k nám lidé z celého regionu. Navíc, když je plno na představení v pražských kinech Světozor nebo Aero, kde přenosy z oper také dávají, příjíždějí do Jablonce i diváci z Prahy,“ dodává Hetešová.