Jak chutná Indie? Jeďte do Vinohrad

Nová indická restaurace na Vinohradech slibuje dokonalý servis a perfektní gastronomii. A sliby skutečně dodržuje.

Indická restaurace Pind na první pohled velkou tlačenici nevyvolá. Její stránky jsou chaotické, plné překlepů a podezřele sebevědomé.

Budova podniku prochází rekonstrukcí a zvenku působí jako fastfood. Když se však host dostane dovnitř, přivítá ho příjemné prostředí a skvělé jídlo.

Testovací tým se tam vypravil na doporučení čtenářů týdeníku Sedmička.

Žádná orientální kýčovitost

Hostů se okamžitě ujímá sympatická obsluha, která lehce zápasí s češtinou. To však nelze považovat za nedostatek.

Skromnější horní patro je současně kuřáckou částí restaurace. Využívá se především pro denní menu, kdy majitelé nastavili sympatické „all you can eat“ za výhodných 109 korun. V této části si lze objednat také ze stálého menu. Za pozornost ale stojí nekuřácká část v suterénu. Je mnohem útulnější.

„Jsem nesmírně překvapený tím, co vidím. Žádná indická kýčovitost. Jsou tu sice tradiční indické prvky, celá výzdoba je ale velmi decentní. To se jen tak nevidí,“ uznal zdařilou proměnu sklepa expert na gastronomii a stálý člen testovacího týmu Jakub Řičica.

Řičica se rozhodl maximálně využít ochoty obsluhy a nechal si doporučit všechny chody. Protože je indické jídlo často ostřejší, objednal si i tradiční indický nápoj Lassie – jogurt naředěný vodou, oslazený nebo osolený, dochucený ovocem či kořením.

„V případě správné přípravy indických pokrmů je to ideální nápoj, který neutralizuje ostré chuti. Je proto prakticky povinností v indických restauracích,“ vysvětlil Řičica.

Testovací tým nejprve ochutnal malý předkrm Masala Papad (45 Kč). Jedná se o chleba připravený z čočky, který vypadá jako veliký chips. Navrchu je cibulka, čili a masala koření. To vše je zakápnuté citronovou šťávou a dochucené koriandrem.

„Musím ocenit výrazné chutě všech použitých ingrediencí. Žádná ale nepřevažuje natolik, aby byla dominantní. Předkrm působí originálně a velmi dobře i chutná,“ řekl Řičica.

Kuře v ďábelsky ostré marinádě

Další chod představovala kuřecí Pakora (85 Kč), což jsou kuřecí křidélka naložená do opravdu ďábelsky pikantní marinády ze zázvoru, česneku a koření. Nakonec jsou obalená v křehkém cizrnovém těstíčku a opečená.

„Naprosto fantasticky marinované kousky kuřete. Maso bylo šťavnaté, krásně dozlatova upečené. Nad čerstvostí ingrediencí nepochybuju. Jednoduché, ale efektní provedení,“ chválil druhý chod Řičica.

A ve stejném duchu se neslo i jeho hodnocení tandoori salátu (145 Kč), což je zelenina grilovaná ve speciální indické peci tandoori.

„Hodně rajčat, květáku, papriky, hub, zkrátka všeho, co k indické kuchyni patří. Opět vynikající příprava i chuť. Naprosto bezchybný a lahodný pokrm,“ neskrýval nadšení Řičica.

Čerstvé, chutné, šťavnaté…

Ani hlavní chod nezklamal. Jehněčí šiškebab (195 Kč) vykazoval naprostou čerstvost a vyváženou chuť. Nechyběly plátky cibule a papriky.

Opět všechno maximálně kvalitní a šťavnaté, k tomu výborný tradiční indický chléb naan. Čerstvě připravený. Nemohu nic vytknout,“ pokračoval Řičica.

Doporoučit lze i typický indický dezert Mango Kulfi (110 Kč), který je dovážený přímo z Indie. Nelze jej správně připravit z dovezeného ovoce.

„Tohle se musí připravovat za čerstva. A jakkoli je dražší, rozhodně stojí za to si tenhle neuvěřitelně lahodný dezert dát,“ dodal expert na gastronomii.