Jak chutná letní Belgie? Restaurace Les Moules láká na nové menu

Les Moules sází na prvotřídní suroviny a vlivy belgické kuchyně.

Les Moules sází na prvotřídní suroviny a vlivy belgické kuchyně. Zdroj: STARE Studio

Prezentace klienta

Populární belgická restaurace v Pařížské ulici odhalila své letní menu. Je odlehčené, svěží, plné delikátních chutí a odráží pohodou luxusního pražského „boulevardu“.

„Naše nové menu v Les Moules samozřejmě odpovídá sezoně. Máme léto, zahrádka v Pařížské ulici je hodně oblíbená a host si tam chce užít kromě skvělých chutí i pohodu. Proto jsme sice zůstali u klasických receptů belgické kuchyně, ale celkově jsme nabídku odlehčili, aby si mohli všichni vybrat,“ říká hned v úvodu kreativní šéfkuchař gastronomické skupiny GARE Restaurants Jan Kvasnička. Jeho tým znovu ukázal, že belgická gastronomie má stále čím inspirovat.

Menu ve znamení foie gras i jablek

V předkrmech i hlavních jídlech se objevily chutě, se kterými váš organismus v létě prostě počítá. Ať už ochutnáte marinované kachní foie gras doplněné krouhaným jablkem, belgickým jablkovým máslem a sladkým závěrem – pusinkou meringue nebo cokoli jiného, budete se cítit fantasticky. Jablka jsou typickým prvkem belgické kuchyně, protože, jak nám vysvětlil Jan Kvasnička, belgickým národním stromem je právě jabloň.

Z nových předkrmů rozhodně stojí za ochutnání koktejl z tygřích krevet s Armagnacem na křupavém salátu, podávaném s unikátem Les Moules: tomatovou vaflí, což je perfektně vybalancovaný pokrm plný zajímavých chutí. Byla by škoda vynechat i krémový kozí sýr s višňovou tapiokou a krekry z domácího ořechového chleba. Tento nadýchaný, lehký předkrm ve vás zanechá jen ty nejlepší pocity.

Zdroj: STARE Studio

Horký den? Dejte si svěží seafood salát 

Pokud si chcete do Les Moules přes oběd zaskočit jenom na salát, pak rozhodně musíte ochutnat marinovaný seafood salát s citronem, nakládaným žampionem, konopnými semínky a petrželí. „Kalamáry, kousky chobotnice z grilu, k tomu jsou žampiony v estragonovém octu a pražená konopná semínka jsou pro mě výtečnou kombinací, jak si vychutnat salát i v horkých letních dnech,“ komentuje šéfkuchař a jedním dechem doporučuje i nové mušle připravované na asijský způsob s wakame řasami, miso pastou a sezamem. Ty si prostě musí zamilovat každý.

Další novinkou, tentokrát v hlavních pokrmech, je populární pánev, ovšem tomto případě ve formě De Luxe pro jednu osobu, díky níž si host vychutná luxusní marinovanou chobotnici, krevety, slávky, ve snoubení se zeleninou a šafránovou rýží. „Hosté si tuto verzi hodně žádali,“ komentuje šéfkuchař.

Belgické pivo a chuckroll steak tvoří silnou dvojku

Navečer ke skvělým pivům a pivním speciálům, kterých každý den Les Moules nabízí více než sto druhů, doporučujeme například hovězí chuckroll steak. A co k němu? Z místních příloh si určitě vyberete, ale tajným tipem šéfkuchaře jsou belgické hranolky smažené v hovězím loji. Nutností je ochutnat i domácí grilovanou jehněčí klobásu té nejvyšší kvality, kterou místní řezník vyrábí exkluzivně pro Les Moules.

Klobása je podávaná s pivním glazé s pálivou papričkou piment d´espelette, pokud si na ní tedy troufnete. Tento pokrm se opět krásně snoubí s belgickými pivy či skvělým vínem, která pro vás vybírá sommelier GARE Restaurants stejně tak, jako pro hosty připravuje delikátní deserty a belgické pralinky osobně šéfcukrářka celé gastronomické skupiny Eva Boňková. Jenom tak může být požitek na letní terase Les Moules v Pařížské ulici dokonalý.