Jak dělá inženýr NASA melounový „šejk“

Následující tip se nám už bude hodit spíš příští léto, až bude melounová sezóna v plném proudu, ale proč si tenhle vtipný fígl neukázat už teď. Jeho autorem je inženýr NASA, „krejzič“ a kreativní vynálezce v jedné osobě – Mark Rober.

Snad každý v dětství zažil tu nepříjemnost, když se u rodičů či prarodičů dožadoval pití a oni mu místo orosené sklenice sodovky vrazili do ruky jablko nebo hrušku s tím, že mu „šťavnaté“ ovoce jistě zažene žízeň. Zde tedy důležitá poznámka pro rodiče: žádná hruška ani jablko nikdy nezahnalo, nezahání a nezažene žízeň! S maličkou výjimkou melounu, chtělo by se napsat (ačkoli ani ten se nevyrovná sklenici s citronádou).

Mark Rober proto přichází s videonávodem jak si připravit osvěžující melounový šejk, aniž se udělá nepořádek. Vedle melounu potřebujete jen maličkosti: akumulátorovou vrtačku, ohebný drát (ve videu z ramínka na šaty), nůž, nůžky a umělohmotný kelímek. A za chvíli máte chrlič sladkého osvěžení. Když melounu zachováte chladnou hlavu, bude o to lepší.