Jana Šímová chce další medaili

Třicetiletá volejbalistka Jana Šímová věří, že tým letos v extralize uspěje.

Volejbalistky Frýdku-Místku si letos vedou výborně a v extraligové tabulce jim zatím patří druhá příčka. Před nimi je pouze největší favorit soutěže Prostějov. Kapitánka Jana Šímová věří, že se ve frýdecko-
místeckých barvách dočká další medaile. Poslední, bronzovou, získala v roce 2005 právě s tímto klubem.

Letos se vám výsledkově daří. Jaká je atmosféra v týmu před závěrečnou fází soutěže? Fantastická. Jsme natěšené na play-off. Doufám, že nám do rozhodujících klání vydrží forma a současná pohoda. Nejtěžší zápasy jsou teprve před námi.

Pociťujete větší tlak ze strany vedení nebo fanoušků před blížícím se playoff? To ani ne. Spíše si ho vytváříme samy mezi sebou. Jsme si dobře vědomé našeho postavení v tabulce. Asi každá vnímá fakt, že letos můžeme klidně bojovat o medaile.

Který tým bude vaším největším soupeřem v bojích o nejvyšší příčky? Je jich více. Když nepočítám suverénní Prostějov, který je výkonnostně jinde než všechna ostatní družstva, tak to bude pražský Olymp, Olomouc a Brno.

Říkáte, že Prostějov je nesrovnatelně lepší než ostatní. Vy jste s ním však v prvním domácím utkání
sezony dlouho držely krok. I když jste proti nim nakonec neuhrály ani set, v úvodní sadě jste dlouho
vedly.
To je pravda, ale byl to jejich první soutěžní zápas. I když jsou to skvělé volejbalistky, muselo se projevit, že ještě nebyly tak sehrané.

I takový celek se ale dá porazit, ne? Porazit ano, ale porážet rozhodně ne. Je to družstvo stavěné na Ligu mistryň. Brno ale dokázalo Prostějov ve finále českého poháru hodně potrápit. Myslím, že ho tenkrát mohlo i porazit.

Když tedy Prostějov necháme stranou, co bude rozhodovat v utkáních s celky jako jsou Olymp, Olomouc nebo Brno? Budou to maličkosti, protože mezi těmito družstvy neexistují žádné větší rozdíly. Hráčky se už mezi sebou navzájem dobře znají. Proto bude rozhodující především aktuální forma a to, který výběr

Dres Sokola Frýdek-Místek obléká řada mladých volejbalistek. Nemáte obavy, že neunesou tíhu vypjatých střetnutí v play-off? Pro mladé holky bude závěrečná část soutěže obzvlášť těžkou zkouškou. Pokud jim v dramatických okamžicích my zkušenější pomůžeme, věřím, že to zvládneme a dosáhneme úspěchu, na který frýdeckomístečtí fanoušci dlouho čekají.

Čím si vysvětlujete, že loni se družstvu vůbec nedařilo a letos prožívá jednu z nejúspěšnějších sezon v historii? Letošní kádr se s tím loňským nedá srovnávat. Společně se mnou přišly před sezonou tři hráčky z Ostravy. Navíc tým posílila vynikající nahrávačka Katarína Frigmanská. Tento post je ve volejbale velice
důležitý. Volejbalistka, která na něm hraje, tvoří hru celého družstva.