Japonci vyvinuli fotbalový míč pro chudé. Složit ho dokáže i dítě

Míč vývojářského studia Nendo

Míč vývojářského studia Nendo Zdroj: Nendo

Míč vývojářského studia Nendo
Míč vývojářského studia Nendo
Míč vývojářského studia Nendo
Míč vývojářského studia Nendo
5
Fotogalerie

Nejrozšířenější sport na světě by mohl brzy dál expandovat. Pomoci tomu chce japonské studio Nendo, které vyvinulo modulární plastový fotbalový míč, který se nenafukuje, nýbrž sestavuje jako skládačka z 54 částí.

Vývoj novinky pojmenované My Football Kit si objednala společnost Molten prodávající sportovní vybavení. Jejím hlavním cílem bylo přijít s cenově dostupným balonem, který si zároveň udrží co nejvíce vlastností z klasického vzduchem nafukovaného míče.

„V chudších komunitách není problémem jen nedostatek míčů jako takových, ale i jejich časté poškození či nedostatek pumpiček,“ uvádí vývojáři z Nenda v popisu produktu. 

Míč, který je převážně z recyklovatelného polypropylenu, se skládá ze tří různých komponentů. Celkem třicet dlouhých bílých pruhů svým propojením nejprve vytvoří kostru balonu připomínající florbalový míček a vzniklé mezery následně vyplní černé držáky na bílé pětiúhelníkové výplně. Hlavní výhodou je podle společnosti Nendo skutečnost, že v případě poškození lze vyměnit každou z 54 částí skládačky.

„Míč z jemného polypropylenu a syntetické pryskyřice neublíží ani bosým nohám. Zranění je nepravděpodobné i v případě, že se míč poškodí,“ dodalo studio  Nendo.