Jazzovou sezonu zahájí Rudy Linka

Jazzová sezona v Kladně začne kvůli nemoci Lenky Dusilové o měsíc později. Většina koncertů bude v Lampionu.

Čechoameričan Rudy Linka a americký kontrabasista Dan Fabricatore zahájí 1. listopadu v Divadle Lampion letošní koncertní sezonu Jazz clubu Kladno. Ta sice měla odstartovat původně už říjnovým projektem Eternal Seekers, kvůli onemocnění Lenky Dusilové byl koncert přesunutý na únor příštího roku.
„Koncert Rudyho Linky, kterého uvidí Kladno poprvé, jsme domlouvali rok dopředu. Je to nejen skvělý muzikant, ale také příjemný a vtipný člověk, takže věříme, že zaujme i diváky, kteří běžně na jazz nechodí,“ řekl předseda sdružení Jazz club Petr Kratochvíl.
Podobně jako v předcházejících letech, i tentokrát Jazz club sází na osvědčená jména. Po Rudy Linkovi vystoupí v Kladně Ida Kellarová, Radůza, Ivone Sanchez či Laco Deczi. Ten se objeví před kladenským publikem už potřetí. „Zaměřujeme se spíš na modernější jazz, kde hraje velkou roli improvizace,“ vysvětlil Kratochvíl.
Hlavní novinkou letošní sezony je přemístění jazzové scény z Kladenského divadélka do prostor Lampionu, kina Hutník a Středočeského divadla.
Účinkující určitě ocení lepší zázemí, lepší bude i prostředí, v němž budou návštěvníci koncertů hudbu poslouchat. Sklenička vína v ruce při poslechu muziky bude ale mnohým zřejmě chybět. „V době koncertu by už měla být otevřená divadelní kavárna, počítáme proto i s přestávkou na občerstvení,“ dodal Kratochvíl.