Je tohle Nissan GT-R budoucnosti?

Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo

Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo Zdroj: Autorevue

Nissan napovídá supersport blízké budoucnosti virtuálním konceptem Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo, se kterým se budete moci setkat v šestém dílu závodního simulátoru Gran Turismo někdy na počátku července. Plně hratelný vůz bude součástí bezplatné aktualizace.

Automobilky vidí v závodních hrách skvělou možnost propagace svých produktů a schopností. Chytil se toho třeba i Mercedes. Zároveň virtuální prostředí tvůrce prakticky nijak neomezuje, na rozdíl od zákonných norem a jiných omezení ve skutečném světě.

Nissan tak zadal úkol svému designovému centru v Londýně bez jakýchkoli omezení. Výsledkem je volnomyšlenkářský koncept 2020 Vision Gran Turismo, který naznačuje, jak by mohl vypadat sportovní vůz blízké budoucnosti. Jasná je inspirace v ikonickém Nissanu GT-R.

Těžko říci, jak moc se designéři trefili do budoucího směřování automobilky Nissan na poli vývoje sportovních vozů. Nicméně věříme, že pokud by takhle některá s příštích generací modelu GT-R vypadala, asi se fanoušci zlobit nebudou.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz