Jethro Tull zahrají netradičně v divadle

Fanoušci českých hvězd se mohou těšit na Věru Špinarovou, Pavla Bobka nebo Monkey Business. Zazpívají v Liberci.

Rocková legenda Jethro Tull zahraje 17. prosince v Jablonci nad Nisou. Zdejší divadlo je jedním ze čtyř, kde kapela vystoupí se speciálním akustickým koncertem. „Opravdu rád hraji ve starých divadlech. Divadlo je budova plná duchů. Cítíš to tam ve vzduchu, cítíš to v hledišti, na pódiu,“ řekl frontman kapely Ian Anderson.
Kapela Jethro Tull bude největším tahákem nadcházející sezony v Liberci a Jablonci nad Nisou. V obou městech ale vystoupí i další populární muzikanti, například angličtí Status Quo nebo čeští rockeři Věra Špinarová, Petra Janů i skupina Tři sestry. Šestého listopadu dorazí do liberecké Tipsport arény legendární Status Quo, kteří zároveň slaví neuvěřitelných čtyřicet let pobytu na scéně. Skupina navíc přijede již zahřátá. „Naváže totiž na sérii koncertů po německých městech,“ přiblížil Pavel Mikez z pořádající Šimmi AG. Málokteří hudebníci se mohou pochlubit takovou aktivitou jako právě Status Quo. „A tak mají i čeští fandové možnost užít si jedinečnou atmosféru živého koncertu této legendy rock boome,“ doplnil Mikez. Na své si přijdou i fanoušci domácí scény. Populární Tři sestry zahrají spolu s kapelou Visací zámek 24. listopadu v libereckém domě kultury. Na stejném místě odehrají koncert také funkoví Monkey Business, a to 15. října. Další lahůdkou bude i akustický koncert Mekyho Žbirky v jabloneckém divadle v říjnu. „Lahůdkou, kterou připravujeme na 3. prosince, bude unikátní koncert Petry Janů s orchestrem, kde zazní její nejznámější písničky, hity z muzikálů i vánoční koledy,“ upozornil ředitel divadla Pavel Žur.
Liberečané se mohou těšit zase na rockovou dámu české scény Věru Špinarovou. Ta vystoupí v Liberci hned dvakrát. Poprvé 29. října v Lidových sadech, podruhé v domě kultury 11. prosince. Koncert v Liberci odzpívá také další česká legenda, Pavel Bobek, který přijede 5. listopadu. „Všechny vstupenky budeme nabízet v předprodeji za zvýhodněné ceny. Většinou jsou už v předprodeji rozebrané, takže by návštěvníci, kteří chtějí vystoupení vidět, měli sledovat termíny,“ doplnil vedoucí programu Lidových sadů Michal Kadlec.