Jinočany lákají nové obyvatele na kvalitní bydlení

Obce, které jsou svou polohou příznivé pro rozvoj bydlení, mnohdy neodolaly prvotnímu boomu výstavby satelitních městeček na svých okrajích. V současné době ale dávají starostové i developeři přednost projektům, které jsou realizovány s ohledem na potřeby začlenění nové výstavby do stávající obce. Příkladem za všechny mohou být Jinočany u Prahy.

„Projekt Bydlení v Jinočanech zajišťuje kontakt mezi starousedlíky a budoucími obyvateli. Vnikne zde nová živá čtvrť, široký uliční prostor, významné plochy zeleně, sportoviště a nebytové prostory pro budoucí potřeby nejen nových obyvatel,“ popsala nově vznikající komplex šestnácti rodinných domů starostka Jinočan Miluše Čančíková a dodala, že se rozhodně nebude jednat o žádnou příměstskou noclehárnu ani separovanou novou výstavbu. Jinočany poskytují svým obyvatelům kompletní občanskou vybavenost v podobě obecního úřadu, pošty, soukromé polikliniky a lékárny. Výhodou pro místí občany je i zrekonstruovaná základní škola a zcela nová mateřská škola. „Školka slouží pro sedmdesát pět dětí a byla postavena z prostředků EU i příspěvků, které poskytl investor pro stavbu nového sociálního vybavení obce,“ pochválila spolupráci s developerem starostka. Jinočany rozhodně školku využijí, neboť průměrný věk jejich občanů dosahuje třiceti čtyř let. Skutečnost, že se Češi už poučili a zajímají se při koupi domu také o život a dění v obci, kam se chtějí stěhovat, potvrdil Karel Stierward ze společnosti Jinočany Development. „Zájemci se ptají také na možnosti trávení volného času a je to jen dobře. Kvalitu bydlení totiž neovlivňuje pouze střecha nad hlavou,“ řekl Stierwald a doplnil, že hlavními důvody, proč se firma pustila bez obav do rozsáhlého stavebního projektu i v době ekonomické krize, byly právě výborné zázemí pro občany Jinočan a velmi dobrá dopravní obslužnost obce s hlavním městem Prahou.

Na slavnostním otevření se budou podávat vybrané lahůdky

Slavnostní otevření vzorového domu s již zařízeným interiérem se uskuteční v sobotu 22. září 2012 v 11:00 hodin. „Akci organizujeme jako zábavní den pro celou rodinu, tak aby se zájemci o bydlení mohli seznámit v přátelské atmosféře se svými budoucími sousedy. Zároveň rádi zodpovíme případné dotazy již stávajících obyvatel Jinočan,“ uvedl Karel Stierwald. Kromě prohlídky domu se tak návštěvníci mohou těšit i na vybrané občerstvení. Ty nejlepší pochoutky na grilu budou připravovat dvojnásobní mistři ČR v grilování Redhoti. K ochutnání budou pochoutky cukrářských mistrů Mon Chocolatier. Zábavního dne se zúčastní i bývalý fotbalový brankář české reprezentace a AC Sparty Praha Jaromír Blažek. Celým odpolednem budou provázet moderátorky Linda Finková, Vladka Dušík Pirichová a Aneta Christová.