John se po sedmnácti hodinách váhání přiznal

Od sedmi večer do dnešního poledne váhal ministr vnitra Radek John s přiznáním se ke včerejší nehodě s tramvají.

Limuzína s modrým majáčkem převážející ministra vnitra Radka Johna se včera vpodvečer střetlo v křižovatce Anděl s tramvají. Na nehodu jako první včera upozornil server Sedmička.cz.

Ministr vnitra se k přítomnosti na místě nehody přiznal až po dlouhých sedmnácti hodinách.

„Vzhledem k aktuálním bezpečnostním opatřením v souvislosti s teroristickou hrozbou jsem včera navštívil Letiště Praha-Ruzyně a Národní kontaktní bod pro terorismus, kde mne zastihla zpráva o nálezu podezřelých balíčků s diodami na Malé Straně. Okamžitě jsem se rozhodl prověřit situace na místě, kde zasahovali pyrotechnici. Při cestě na Malou Stranu vyhodnotila Ochranná služba Policie ČR situaci tak, že je nutno použít modrý maják a výstražné zvukové zařízení,“ uvedl v tiskové zprávě ministr vnitra Radek John.

Nehodu, při které došlo k poškození dveří vozu Ochranné služby Policie ČR, šetří pražská dopravní policie a Ochranná služba Policie ČR.

Ke srážce černé limuzíny Audi, která provoz na křižovatce zastavila zhruba na deset minut, došlo okolo půl sedmé večer.

Auto jelo se zapnutým modrým majáčkem ve směru od Smíchovského nádraží a střetlo se s tramvají číslo 16, která mířila z Řep do centra města. V běžném provozu by měla přednost.