Jsme mladí a krásní. No a co?

Pokračuje třetí díl seriálu o lidech, kteří si zvolili svůj životní styl. Pečují o sebe a vzhled je pro ně důležitý. Říká se jim metrosexuálové a okolí jim někdy říká šampóni a bárbíny.

Vždy vypadají úžasně, na svém stylu si dávají záležet. Každý vlas mají pečlivě upravený a oblečení si vybírají v drahých obchodech. „Nechci být nějaká šmudla. Chci se líbit. Každý se ohlédne spíše za upravenou holkou,“ vysvětluje šestnáctiletá Gabriela Slivková. Dříve byla modelkou, dnes už jí zůstala jen záliba v líčení a hezkých šatech. Líbí se jí taneční disko, kombinace bílé a tmavé a taky růžová barva.

Přirozená krása

Slivková studuje na na střední zdravotní škole v Opavě. Jednou bude zdravotní sestra. „Jsem strašně ráda uprostřed dění. Myslím si, že jsem hodně společenská. Co mi ale fakt vadí je lež, nevěra, ponižování, závist a hlavně pomluvy za zády. Když už člověk má nějaký problém a něco se mu nelíbí, tak by to měl říct na rovinu,“ popisuje své zásady Gabriela. Prý si o sobě nemyslí, že je mimořádně krásná, ale ví, že svůj půvab má. Doma nejraději nosí pohodlné tepláky, ale když jde ven, dá si pořádně záležet. Upřednostňuje oblečení v růžové, černé a modré barvě. Původně přírodní blondýnka si vlasy barví načerno. „Nepoužívám žádnou extra drahou kosmetiku, ale co nevynechám, je návštěva manikérky. Ráda nosím gelové nehty. Ruce by měla mít každá žena upravené,“ dodává.
Gabriela by nikdy nevyšla z domu bez mobilu. „To je asi jediná věc, kvůli které bych se vrátila. Musím být stále v kontaktu se svými přáteli,“ směje se. Z hudby se jí líbí pop i disko, ale poslouchá třeba také hip hop. Kluky si vybírá pečlivě. Musí být upravení a vonět značkovými parfémy. Nejraději má Dolce&Gabana, Nike a Adidas. Koukejte, jsem tady

Dvacetiletý Jan Koneczny studuje obor zdravotní bratr. Také on si potrpí na hezké drahé věci a ven by nevyšel neupravený. Zhlíží se ve značkách Louis Vuitton, Gucci nebo STR8.
„Mám rád nakupování. Miluju auta, hlavně francouzské značky, protože Francii je krásná země. Vždycky mi byla sympatická,“ jmenuje Koneczny.
Rád poslouchá disco, ale i elektronickou hudbu – techno, DnB a hlavně hip hop. „Vím, že to bude znít možná hloupě, ale patřím k lidem, co mají víc peněz a mohou si dovolit plnit své sny. Co je na tom? Mám rád luxusní a drahé věci, ale taky rád dělám radost ostatním,“ svěřuje se a dodává, že je úplně obyčejný kluk, kterého zajímá škola a taky holky. Jako ´šampón´ své idoly mezi popovými hvězdami a obdivuje například Leoše Mareše. „Určitě bych ale nechtěl nikoho kopírovat. Jsem svůj, jen si beru inspiraci,“ dodává Koneczny. V oblékání upřednostňuje street a free style. Hodinky považuje za opravdový mužský šperk a proto mu nikdy nesmí chybět. Stejně tak by se neobešel bez slunečních brýlí. Ať už svítí slunce, nebo prší. „Hodinek mám doma opravdu pěknou sbírku. Ladím to s oblečením. Nosím věci hlavně v bílé, zelené, červené, modré, ale i růžové barvě.“ Tetování dříve odsuzoval, nyní změnil názor a něco malého si nechá časem udělat. Svůj účes si upravuje doma fénem a na vlasech si zakládá. „Třeba dready bych na hlavě mít nechtěl. Moje bývalá přítelkyně je měla a chvilku mi trvalo, než jsem si na tu změnu zvykl. U mě by to učitelé ze zdrávky určitě nepřekousli,“ říká.
Lidé ho prý občas nechápou a dokážou být prý i krutí. „Problémů jsem pár měl, asi jako každý, kdo vyčnívá z řady. Někteří si myslí, že jsem namyšlený, protože si potrpím na pěkné věci, ale nic o mně neví,“ poznamenává. „Pečuju o sebe, protože chci, aby lidé věděli, že jsem tady,“ uzavírá.