Jubilejní ročník soutěže vyhlášen

Soutěž Best of Realty – Nejlepší z realit letos oslaví 10 let své existence. O nominaci na ocenění titulem Best of Realty – Nejlepší z realit 2008 v tomto jubilejním ročníku se až do 5. září 2008 mohou ucházet tuzemské stavby dokončené a zkolaudované po 1. lednu 2007.

Vyhlášení výsledků a předání ocenění nejlepším projektům proběhne na slavnostním galavečeru ve středu 19. listopadu 2008 v Národním domě na pražských Vinohradech. Každoročně jsou titulem Best of Realty – Nejlepší z realit oceňovány projekty, které v uplynulém období přispěly k růstu úrovně českého realitního trhu a dokládají schopnosti developerů, architektů, projektantů, stavitelů i realitních agentů. Respektované tituly uděluje porota, složená z předních odborníků českého realitního trhu, v celkem pěti základních kategoriích: Rezidenční projekty, Nová administrativní centra, Rekonstruované kanceláře, Nákupní centra a Hotely.

Vedle těchto kategorií získává zvláštní cenu poroty také projekt, který za příslušné období výjimečným způsobem přispěl ke zvýšení úrovně českého realitního trhu. Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN) uděluje speciální cenu osobnosti, která se významně zasloužila o rozvoj oboru. V neposlední řadě dávají hlas nejlepšímu realitnímu projektu bez výběru kategorií i laici, hlasující na webových stránkách mediálních partnerů soutěže. Vítěz hlasování si pak z galavečera odnáší Cenu mediálních partnerů.

#####Organizace soutěže se nemění

Stejně jako v předchozích letech bude i letos předsedou odborné poroty Kamil Kosman (ARTN, Česká spořitelna). Jejími členy budou Tomáš Drtina (Incoma Research), Pavel Hlinka (Asociace hotelů a restaurací ČR), Oleg Haman (Obec architektů), Pavel Bedrna (Lexxus), Michal Šourek (MS Group), Jan Kratochvíl (Knight Frank) a Alois Lanegger (Raiffeisen Leasing Real Estate). Vyhlašovatelem a organizátorem soutěže je společnost BEST OF REALTY, s. r. o., která při její přípravě úzce spolupracuje s bankovními domy, finančními poradci, realitními agenty, agenturami pro výzkum trhu, Obcí architektů, zástupci developerských společností a dalšími významnými subjekty českého realitního, developerského a bankovního trhu. Soutěž se již tradičně koná pod záštitou Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí.

#####Rozhoduje nejen výběr lokality

Rozhodujícími kritérii při posuzování kvality přihlášených projektů jsou výběr lokality, urbanistické a architektonické řešení, kvalita realizace a zejména úspěšnost na trhu nemovitostí; ocenění se tak může dočkat jen projekt, který oproti ostatním přináší výraznou přidanou hodnotu. V loňském roce se o titul Nejlepší z realit ucházelo rekordních 43 projektů.